7e Plaats jeugdtennissters

De Curaçaose jeugdtennissters eindigden zevende in de regionale pre-kwalificatie om de Junior Fed Cup. De ploeg won gisteren, zaterdag 16 februari 2019, met 3-0 van het Arubaanse meisjesteam. Gastland El Salvador won deze competitie, terwijl Puerto Rico vice-kampioen werd.

De meisjesploeg uit Curaçao had een zeer voortvarende start van het kampioenschap in El Salvador, doch vielen terug in de pre-finales. Na de groepswedstrijden ongeslagen te hebben afgerond, leed het team twee nederlagen op rij.

Sarinah Maduro, Daniela de Haseth en Kaithlyne Karel leken in eerste instantie af te stevenen op een plaats in de top4. Na van Panama (3-0), Bahamas (2-1) en Trinidad & Tobago (2-1) te hebben gewonnen, verloren de tennissters van Guatemala (0-3) en Costa Rica (0-3).

In de strijd om de zevende plaats, moesten de Curaçaose tennissters het opnemen tegen de leeftijdsgenotes uit Aruba. Deze serie werd met 3-0 gewonnen. De Haseth was met 6-2 en 6-4 te sterk voor Danna Nuñez, terwijl Maduro met 6-2 en 6-1 zegevierde over Sofie van Reek.

Na de laatste twee series geen dubbelspel te hebben gespeeld, keerde Maduro gisteren terug op de tennisbaan. Ze vormde een koppel met Karel en de twee wezen Nuñez en Van Reek met 6-4 en 6-0 terug.

Maduro sloot de competitie in het dubbelspel ongeslagen af, alhoewel ze in twee van de zes series niet dubbelde. Dit was tegen Guatemala en Costa Rica. Ze eindigde het toernooi dus met 4 overwinningen en 2 nederlagen in het enkelspel en 4 zeges in het dubbelspel.

Haseth won twee keer in het enkelspel en leed 3 nederlagen, terwijl ze in het dubbelspel evenals Maduro 4 keer had gewonnen en twee wedstrijden verloren. Karel die reserve was en drie keer in actie kwam, verloor haar ene wedstrijd die in het enkelspel had gespeeld had en leed tweemaal een nederlaag in het dubbelspel.

El Salvador zegevierde in de finale met 2-1 over Puerto Rico en claimde hiermee de kampioenstitel en verwees de tegenstander naar de tweede plaats. Guatemala won met 2-1 van de Dominicaanse Republek en eindigde hierdoor derde gevolgd door de opponentes uit het merengue-eiland op de vierde plaats. Vijfde werd Costa Rica dat mer 3-0 won van Trinidad & Tobago (6e plaats).