Succesvol 8e RBC Tennis

De achtste editie van het RBC Youth Tennis Tournament werd een daverend succes. Rasid Winklaar won de competitie in de hoofdklasse 18 jaar en ouder (18+), terwijl Darren Martis en Sarinah Maduro de kampioenstitels claimden in de leeftijdsgroep 18 jaar en jonger (U18).

Curaçao Tennis Foundation (CTF) tekende in het weekeinde voor de organisatie van het jaarlijks terugkerende RBC Youth Tennis Tournament. De wedstrijden werden op de tennisbanen van Curaçao Sport Club (CSC) gespeeld.

Liefst 66 jongeren namen dit jaar deel aan het RBC Youth Tennis Tournament. Er werd totaal 110 wedstrijden gespeeld in de verschillende leeftijdsgroepen: 10 jaar en jonger (U10), U12, U14, U18 en 18 jaar en ouder (18+).

Rasid Winklaar en Aydan Gomez Osorio plaatsten zich voor de finale in de leeftijdsklasse 18+, na in de halve finales respectievelijk Nick van Rosberg en Xaveam van Wijk te hebben verslagen. Winklaar won de eindstrijd door Gomez Osorio in twee sets terug te wijzen: 6-1 en 6-4.

Bij de jongens U18 stonden Darren Martis en Ayman Hammoud tegenover elkaar in de finale. De kampioenstitel werd door Martis geclaimd: 6-2 en 6-3. Bij de meisjes zegevierde Sarinah Maduro in eveneens twee sets over Luna Schuurman: 6-2 en 6-0.

Jose Carlos  Andrade kroonde zich kampioen bij de jongens U14 na in de finale van Zareck Badillo Florez te hebben gewonnen: 6-0 en 6-0. Kaithlyn Karel claimde de kampioenstitel bij de meisjes door met 6-3 en 6-4 te winnen van Sara Loaiza.

In de leeftijdsgroep U12 werd bij de meisjes Izza de Lanooi. Ze zegevierde in de finale over Rania Hollander: 1-4, 5-3 en 10-7. Bij de jongens eindigde de eindstrijd in het voordeel van Cody Ritter. Hij wees Zahyd Josephia in twee sets terug: 4-2 en 4-1.

Candice Curie won de competitie bij de meisjes U10. Ze won in de finale van Tishany Coeriel: 4-2 en 4-0. De kampioen bij de jongens werd Giovanni Jansen. Hij wees in de eindstrijd Camil Goedmakers terug: 4-0 en 4-0.

Na de finales vond de prijsuitreiking plaats op baan 1 van CSC. De prijzen werd door RBC-vertegenwoordigster Gacias uitgereikt aan de verschillende winnaars.