Snel herstel FC San Lucas

Met een 3-2-overwinning op FC-IGA, herstelde FC San Lucas snel van zijn verlies(1-2) tegen FC Babranis 01. De Curaçaose futsalkampioen voert de ranglijst in de A-divisie aan met 14 punten uit 9 duels. In de B-divisie gaat FC Securitas Antias nog ongeslagen aan kop met 18 punten.

De reguliere competitie van de Curaçao Futsal Federatie werd in het weekeinde voortgezet met verschillende wedstrijden in beide divisies. Deze werden gespeeld in speelzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant.

FC San Lucas handhaafde de koppositie ondanks een nederlaag te hebben geleden tegen FC Babranis 01: 1-2. Jeandrick Hugo was twee keer trefzeker, terwijl Pito Roosje de eer redde voor de Curaçaose kampioen die hiermee pas het tweede verlies leed dit seizoen.

Door die overwinning kwam FC Babranis 01 op gelijke hoogte met FC San Lucas: 11 punten uit 8 duels. De kampioen herstelde echter snel en nam weer afstand van deze concurrent door in de volgende competitieduel met 3-2 te winnen van FC-IGA doch heeft één wedstrijd meer gespeeld.

Bij rust stond San Lucas al met 3-1 voor. De doelpunten werden gescoord door Jursley Kroonstad, Ivanny Calvenhoven en Everon Espacia. Voor FC-IGA tekende Raymond Harry voor beide doelpunten. De Curaçaose kampioen leidt nu met 14 punten uit 9 wedstrijden: 7 overwinningen en 2 nederlagen.

Door een overtuigende zege op FFCE United FC klom Ocean View FC naar de tweede plaats op de ranglijst met 11 punten, evenveel als FC Babranis 01 doch ook met één duel meer gespeeld.

Bij rust stond Ocean View FC al met 2-0 voor. Jamian De Kaster nam twee van de doelpunten voor zijn rekening, terwijl Stallone Isenia en Kevin Lodovica ook trefzeker waren. De winnende ploeg werd geholpen Jurgen Mambi, die behalve de eer redde voor FFCE United ook in eigen doel schoot: 1-5.

Verder zegevierde Pantera Negras met 4-2 over FC FCF, terwijl FC Don Bosco met 6-2 te sterk was voor FC RO Family.

In de B-divisie handhaafde FC Securitas Antias zijn ongeslagen status alhoewel de ploeg voor de vierde keer puntverlies leed. Het speelde 0-0 gelijk met Domi en gaat nu op kop met 18 punten uit 11 wedstrijden: 7 gewonnen duels en 4 gelijkspelen.

Sta Rosa Stars werd door FC Sta Helena belet op gelijke hoogte te komen met FC Securitas Antias. De ploeg uit Sta Helena overklaste de Sterren uit Sta Rosa met liefst 8-1. Bij rust stond de wedstrijd nog 1-1 gelijk.

Kevin Koeiman nam de helft van de doelpuntenproductie van FC Sta Helena voor zijn rekening: 4. De resterende treffers waren van Jurian Macias Tenorio, Ashley Clementina, Gunnarson Schoop en Nuyrickson Coffie. Voor Sta Rosa Stars was Johnsel Diaoen trefzeker.

Domi heeft nu 12 punten uit 11 duels en deelt de derde positie op de ranglijst met Excellent en FC Babranis 02. Deze beide teams wonnen ook hun geplande duels. Excellent barste los tegen Fabarma FC: 7-2. FC Babranis 02 won twee keer: FC Bandolino werd met 2-1 verslagen en Fc Five Stars met 4-2.