Beaujon opnieuw in finale

Gianluca Beaujon plaatste zich vandaag, dinsdag 11 juli 2017, weer voor een finale in het ‘COTECC U14’-circuit. Dit keer in Kingston, Jamaica. Het betreft zijn tweede eindstrijd in het enkelspel in deze regionale serie voor tennissers van 14 jaar en jonger (U14).

De afkorting COTECC staat voor ‘Confederacion de Tenis de Centroamerica y Caribe’. Onder de paraplu van dit orgaan wordt er toernooien voor U14-tennissers gehouden.

Beaujon is op het moment in Jamaica bezig aan zijn derde competitie in het COTECC-circuit. Hij won eerder het enkelspel van het TIHTA-toernooi in Oranjestad, Aruba. Een week later werd hij echter vroegtijdig uitgeschakeld in het enkelspel van de competitie om de Junkanoo Bowl in Nassau, Bahamas. Saillant detail hierbij is, dat het tennistalent de kampioenstitel claimde in het dubbelspel van beide toernooien.

Beaujon reisde vanuit Nassau door naar Kingston, waar hij zich als nummer 1 van de ‘main draw’ plaatste in het Jamaicaanse COTECC-toernooi. Hij won zijn poule-wedstrijden op overtuigende wijze en gunde in deze voorronde slechts 1 game aan de eerste tegenstander.

In die voorronde werd Beaujon ingedeeld in groep 2. Hij moest het opnemen tegen Nathan Cooper en Blake Shoucair, beiden uit Jamaica. Hij wist ze met groot gemak opzij te zetten. Hij zegevierde in zijn eerste duel met 4-0 en 4-1 en zijn tweede ontmoeting won hij met 4-0 en 4-0. Hierdoor werd hij geplaatst als nummer 1 in de ‘main draw’.

Het betreft een ‘main draw’ die 8 spelers telt: Beaujon, Russel Farman (Jamaica), Keyon’dre Clarcke (Jamaica), Valentin Vasquez (Honduras), Yannick Issa (Suriname), Cole McNair (Jamaica), Blake Shoucair (Jamaica) en Michael Major jr die als tweede geplaatst is na Beaujon.

In de ‘main draw’ zette Beaujon zijn overtuigende spel voort en walste met 6-0 en 6-1 over Russel Farman uit Jamaica. Vervolgens zette hij ook Valentin Vasquez uit Honduras op een zijspoor (6-0 en 6-4) en plaatste zich voor de finale. In deze eindstrijd neemt hij het op tegen Yannick Issa uit Suriname.

In het dubbelspel van het COTECC-toernooi in Jamaica is Beaujon gekoppeld aan Valentin Vasquez uit Honduras. De twee spelen in hun eerste wedstrijd tegen Keyon’dre Clarcke en Cole McNair, bieden uit Jamaica.