Bonevacia wint brons

Liemarvin Bonevacia claimde vandaag, zondag 11 juni 2017, de bronzen medaille op de 400 meter tijdens de 36e editie van de FBK Games in Hengelo. Zijn Curaçaose landgenoten Churandy Martina (200 meter) en Terrence Agard (400 meter) bleven met lege handen.

In zijn eerste drie wedstrijden van het nieuwe atletiekseizoen heeft Martina tot nu toe geen indruk gemaakt. Hij blijft wel altijd positief en loopt ondanks een lastige blessure. Hij kampt met pijn in zijn linker lies en archillespees.

Desondanks verscheen Martina aan de start van de 200 meter in Hengelo. Hij eindigde op de vijfde plaats in een tijd van 20,76 seconden. De race werd gewonnen door Daniel Talbot uit Groot-Brittannië in een tijd van 20,36 seconden.

Martina hoopt echter wel fit en blessurevrij te zijn voor deelname aan de Wereld Atletiekkampioenschappen. Deze vinden over twee maanden plaats in Londen. De Curaçaose sprinter hoopt dan toptijden neer te zetten.

In tegenstelling tot Martina, verkeert Liemarvin Bonevacia nu al bijna in blakende vorm. Hij nam plaats in de startblokken op de 400 meter en wist de bronzen medaille te veroveren in een tijd van 45,95 seconden. Deze finalewedstrijd werd gewonnen door Luka Janezic uit Slowakije in een tijd van 45,43  seconden. Terrence Agard uit Curaçao eindigde 6e in een tijd van 46,71 seconden.