Canada langs Curaçao

De Curaçaose voetbalselectie verloor gisteren, dinsdag 13 juni, met 2-1 van Canada. Deze ontmoeting diende als voorbereiding van de lokale ploeg voor de komende competitierondes om de Caribbean Cup en ook om de Gold Cup.

Het Curaçaose voetbalteam staat onder leiding van coach Remco Becintini, die tot nu toe goede uitslagen boekte met de ploeg.

Voorafgaand aan de reis zondag naar Canada, oefende het grootste deel van de selectie in Nederland en de rest van de ploeg (lokale voetballers) op Curaçao. De selectie-spelers hadden elkaar dus in Canada ontmoet en voor het eerst samen geoefend.

De wedstrijd tegen Canada dinsdag betrof een trainingsduel. Curaçao moet binnenkort uitkomen in twee regionale voetbalcompetities: de Caribbean Cup en later de Gold Cup.

In Canada kwam Curaçao als eerste op voorsprong. Het was Rangelo Angela die in de 43e minuut trefzeker was voor Curaçao: 1-0. De vreugde was echter van zeer korte duur, want amper 2 minuten later maakte Evan James gelijk voor de Canadezen: 1-1.

Curaçao en Canada speelden in de tweede helft voorzichtig doch een bewogen duel. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk slaagde de Canadezen aan het eind toch het winnende doelpunt te maken na een merkwaardige schermutseling voor het Curaçaose doel.

Canada kreeg namelijk een strafschop die niet werd benut. De bal kwam tegen de lat, maar op de daarop volgende acties wist Anthony Jackson alsnog in de 87e minuut te scoren en de overwinning voor de Canadezen te verzegelen: 2-1.

De Curaçaose selectie vloog inmiddels terug op naar huis en bereid zich verder voor in Willemstad. Aanstaande zaterdag, 17 juni, staat namelijk weer een trainingsduel op het programma. Curaçao ontmoet dan de selectie van Nicaragua. Deze ontmoeting begint om 8 uur ’s avonds in het Dr Antoin Maduro te Kintjan.

Samenvatting belangrijkste momenten in de wedstrijd van Curaçao tegen Canada in Canada. Het vriendschappelijk duel eindigde in 2-1 voor Canada.