Centro Barber wint ruim

Centro Social Deportivo Barber barstte vanavond, donderdag 10 augustus 2017, los in de playoffs van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK). De ploeg won ruim van streekgenoot Union Deportivo Bandabou (UNDEBA): 5-1.

De playoffs in de FFK-hoofdklasse, ofwel Liga MCB, werd vanavond voortgezet in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan. In deze serie spelen de zes teams die in de voorrondes de meeste punten hadden verzameld.

Behalve Centro Barber en UNDEBA doen ook mee aan de playoffs, ookwel ‘Kaya 6’genoemd: Jong Holland, Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA), Centro Dominguito en RKSV Scherpenheuvel.

Hierna gaan de vier teams met meeste punten door naar een tweede serie wedstrijden. Deze wordt besloten met de finale tussen de twee ploegen met de meeste punten.

Jimbertson Vapor opende vanavond in de 32e minuut de score voor Centro Barber. Dezezelfde speler was weer trefzeker in de 48e minuut: 2-0. Oscar Molina maakte het 3-0 in de 59e minuut. Faron Troeman tekende in de 70e minuut voor de 4-0.

In de 80e minuut scoorde Ruensley Leuteria het enige doelpunt voor UNDEBA. Vijf minuten later bepaalde Davidson Rosa de eindscore op 5-1 voor Centro Barber.

De ruime overwinning hield ook in de eerste 3 punten voor de ploeg uit Barber. Het verloor eerder van Centro Dominguito: 0-1. UNDEBA is puntloos in twee wedstrijden. Het team uit Bandabou verloor de eerste ontmoeting eveneens met 0-1 van Jong Holland.

De playoffs worden zondag met twee wedstrijden voortgezet in het Dr Antoin Maduro Stadion. Om half 6 ’s middags begint de ontmoeting tussen koploper Scherpenheuvel (6 punten uit 2 duels) en UNDEBA, terwijl Jong Holland en Centro Dominguito om half 8 ’s avonds het voetbalveld zullen betreden.