Curaçao overklast Grenada

De voetbalselectie van Curaçao behaalde vanavond, maandag 10 september 2018, de eerste zege in de Nations League. Grenada werd met 10-0 vernederd. De 26-jarige Rangelo Janga en Leandro Bacuna (27) zorgden voor de helft van de doelpuntenproductie.

De landencompetitie, ofwel Nations League, wordt door de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football (Concacaf) georganiseerd.

Nadat Aruba gisteren (zondag) met 3-1 had gewonnen van Bermuda en Bonaire met 5-0 werd geklopt door de Dominicaanse Republiek, speelde Curaçao vandaag ook in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.

Bij rust stond Curaçao al met 3-0 voor. Elson Hooi die in de Nederlandse eredivisie uitkomt voor ADO Den Haag, opende in de 11e minuut de score. In de 19e minuut verdubbelde Cuco Martina (Stoke City FC, Engeland) de score. Brandley Kuwas (Heracles, Nederland) tekende in de 23e minuut voor de 3-0.

Bacuna (Reading FC, Engeland) maakte na rust, in de 53e minuut, er 4-0 van. Janga (FC Astana, Kazakhstan) verzilverde 6 minuten later (59e minuut) het vijfde doelpunt. In de 63e minuut scoorde Gevaro Nepomuceno (Oldham Athletic AFC, Engeland): 6-0.

Daarna tekende Bacuna in de 65e minuut voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Janga was nog tweemaal trefzeker: in de 84e en 88e minuut: 8-0 en 9-0. Op de luidde aanmoedingen van het publiek dat de weg vond naar het SDK-stadion, maakte Ruensley Leuteria (uitkomend in de eerste divisie van Curaçao voor SV Vesta) in blessuretijd (90 + 1) er 10-0 van.

Behalve Curaçao vs Grenada, vond vandaag ook de ontmoeting tussen Haïti en St. Maarten plaats. Haïti won met liefst 13-0. Een saillant detail is dat morgenavond Saint Martin (selectie van Frans St. Maarten) ook speelt en wel tegen Guadeloupe.

De volgende wedstrijd van Curaçao in de Concacaf Nations League is op 12 oktober tegen de selectie uit de Amerikaanse Maagdeneilanden. Dit team verloor gisteren (zondag 9 september) met liefst 0-8 van Canada.