Sport.cw

Sponsored by

Zege Aruba, verlies Bonaire

De Arubaanse selectie ging de competitie in de Nations League winnend van start. Bermuda werd met 3-1 verslagen. Daarentegen werd Bonaire met liefst 5-0 verslagen door de Dominicaanse Republiek. Curaçao komt morgen, maandag 10 september 2018, in actie tegen Grenada.

De Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football, ofwel Concacaf, tekent voor de organisatie van de voetbalduels in de Nations League. Het toernooi ging officieel op 6 september van start. Er wordt op de verschillende eilanden gespeeld.

In de Nations League zijn 33 selecties van aangesloten landen en eilanden opgenomen. Behalve Aruba, Bonaire en Curaçao doen ook mee aan de competitie St. Maarten en Suriname.

Bij rust stond Aruba met 2-1 voor tegen Bermuda. In de 7e minuut opende de Arubaan Ronald Gomez de score. Vier minuten later (11e minuut) maakte zijn landgenoot Raymond Baten er 2-0 van. In de 21e minuut was Jonte Smith trefzeker voor zijn team: 1-2. Erik Santos scoorde in de 50e minuut het derde doelpunt voor Aruba.

Bonaire wist in de eerste helft goed stand te houden tegen de Dominicaanse Republiek: 0-0. Na rust viel de selectie uit Kralendijk als een kaartenhuis in elkaar. Domingo Peralta scoorde drie keer: 69e, 75e en 88e minuut. Jean Carlos Lopez Moscoso (86e) en Carlos Heredia (90+1) waren ook trefzeker: 5-0.

Verder hield Canada doelpuntenfeest tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden: 8-0. De selectie van St. Kitts & Nevis verraste Puerto Rico met 1-0. Jamaica zegevierde met 4-0 over Cayman Islands.

De Curaçaose selectie onder leiding van trainer Remko Bicentini speelt morgenavond, maandag 10 september, tegen Grenada. Deze wedstrijd vangt om 8 uur aan in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat.