Curaçao speelt gelijk

De Curaçaose selectie speelde vanavond, disndag 10 september 2019, 1-1 gelijk met Haïti. Hierdoor nestelde het collectief uit Willemstad zich op de eerste plaats in groep D van de A-league in de Concacaf Nations League.

Het Curaçaose team droeg de wedstrijd in Port-au-Prince op aan Jarzinho Pieter. De reserve-doelman overleed in de vroege maandagochtend. Alhoewel onderzoek de precieze doodsoorzaak moet vaststellen, wordt vooralsnog uitgegaan van een hartinfarct.

Curaçao zegevierde zaterdag nog met 1-0 over hetzelfde Haïti. Bij die gelegenheid scoorde Elson ‘Sontje’ Hooi het enige doelpunt van de wedstrijd. Dit was in de 70e minuut.

De viering van die historische zege op het sterke team van Haïti werd echter wreed verstoord op maandag 9 september 2019. Reserve-doelman Pieter zou in de avonduren zondag na aankomst in Port-au-Prince ziek zijn geworden en overleed in de vroege uren de volgende dag.

Ondanks het sterfgeval werd besloten de ‘return match’ te spelen. Dit duel droegen de voetballers op aan hun overleden teamgenoot. In de 15e minuut kwam Curaçao met 0-1 achter te staan. Vier minuten voor rust scoorde Hooi via een mooie uithaal de gelijkmaker. De ploegen scoorden niet meer.

Via het gelijkspel bezet Curaçao de eerste plaats in groep D in de A-league met 4 punten uit 2 wedstrijden. Het betreft een goede start van de tweede ronde en hiermee heeft het team een goed uitgangspunt in aanloop naar de serie tegen Costa Rica dat nog in actie moet komen. Haïti heeft 1 punt uit twee duels.

Foto’s: Nosta12