Sport.cw

Sponsored by

Curaçao wint tweede duel

De Curaçaose selectie won vandaag, vrijdag 12 oktober 2018, de tweede ontmoeting in de Concacaf Nations League. Het collectief van de Amerikaanse Maagdeneilanden werd met liefst 5-0 verslagen in Tampa, Florida.

De landencompetitie, ofwel Nations League, wordt door de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football (Concacaf) georganiseerd.

De voetbalselectie van US Virgin Islands verloor eerder met 0-8 van het Canadese team, terwijl Curaçao de openingswedstrijd in de Nations League op 10 september met maar liefst 10-0 had gewonnen van Grenada. Rangelo Janga (3x) en Leandro Bacuna (2x) tekenden toen voor de helft van de doelpuntenproductie.

Zowel Janga en Bacuna waren vandaag weer succesvol en brachten hun teller op respectievelijk 4 en 3 doelpunten. In de 29e minuut zette Janga Curaçao op voorsprong, terwijl Bacuna in de tweede helft (53e minuut) via een strafschop voor de 3-0 tekende nadat Gevaro Nepomuceno eerst in de 33e minuut (2-0) trefzeker was.

Twee minuten na de penalty van Bacuna, schoot Elson Hooi ook raak. Het vijfde doelpunt kwam in de 89e minuut uit de voet van Quenten Martinus die minuten eerder in de wedstrijd kwam.

Het was een wedstrijd waarin de Curaçaose selectie de regie van begin tot eind had. Doelman Eloy Room moest pas aan het eind van de ontmoeting in actie komen en wist de aanval van US Virgin Island dan ook te neutraliseren.