Solagnier strijdend ten onder

Kayla Solagnier uit Aruba liep vandaag, vrijag 12 oktober 2018, de finale in het enkelspel meisjes van het ITF Curaçao Open Tennis Tournament mis. Ze ging in de halve finales strijdend tegen de Chinese Xintong Zhou doch heeft zaterdagochtend nog kans -samen met Gabriela Singer uit Curaçao- zich te plaatsen naar de finale in het dubbelspel.

Aan het ITF Curaçao Open Tennis Tournament hebben zich maar liefst 53 jeugdtennissers uit verschillende landen zich aangemeld voor deelname. Deze internationale competitie wordt gespeeld op de tennisbanen van SOV Asiento te Rust & Burg in Emmastad.

Door de regenachtige dagen, loopt het toernooi een beetje achter. Zo wordt een deel van de halve finales zaterdag gespeeld gevolgd door de eindstrijd bij de meisjes en jongens. De competitie wordt gehouden onder toezicht van de Internationale Tennis Federation (ITF). Van deze wereldtennisorganisatie werd Carlos Zambrano aangesteld als de tournament supervisor, terwijl David de Haseth als toernooi-directeur fungeert.

Van de jeugdtennissers van de ABC-landen, slaagde alleen Solagnier door te dringen tot de halve finales van het enkelspel. De Arubaanse wees in de eerste ronde Sofia Lucafo uit Brazilië in twee sets terug: 6-1 en 6-1. Vervolgens versloeg ze de Curaçaose Daphne Sommer met 6-1 en 6-2. In de kwartfinales was ze met tweemaal 6-1 te sterk voor de Amerukaanse Gabriela Soliman die eerste geplaatst was in het toernooi.

Door die overwinning op de sterke jeugdtennisster uit de Verenigde Staten, vorderde Solagnier naar de halve finale. De Chinese Zhou werd haar opponente. Deze tennisster won in de eerste ronde van Zima Gomez Osorio uit Curaçao: 6-0 en 7-5. In de tweede ronde was ze met ^-4 en 6-2 te sterk voor de Amerikaanse Rachel Caplan. Daarna zegevierde de tennisster uit China in de kwartfinales met 6-3 en 6-1 over Gabriela Singer uit Curaçao.

In de halve finales won Zhou overtuigend de eerste set van Solagnier: 6-0. In de tweede set wist de Arubaanse beter te spelen doch ging strijdend ten onder: 7-6 (tiebreak 7-4). Hierdoor plaatste de Chinese zich naar de finale waar ze morgen uitkomt tegen Alexandra Centra uit de Verenigde Staten. Deze tennisster is derde geplaatst in het toernooi.

Solagnier heeft zaterdagochtend alsnog een kans om zich te plaatsen naar de finale van het dubbelspel. Samen met de Curaçaose Gabriela Singer komen ze uit tegen Artemis Pados uit de Verenigde Staten en Adele Marie Fernandez uit Puerto Rico.

Solagnier en Singer staan 1-0 gewonnen doch 1-3 achter in de tweede set, toen het vandaag (vrijdag) begon te regenen. Ze hebben de eerste set met 6-4 gewonnen. Deze wedstrijd wordt zaterdagochtend niet voor 11 uur hervat.