Doelpuntenfeest bij futsal

Op de tweede speeldag van het nieuwe kampioenschap van de Curaçao Futsal Federation (CurFutsal) werden er 24 doelpunten gemaakt in de A-divisie. FC San Lucas trakteerde hierbij nieuwkomer Sta Rosa Stars op 9-1. Verder zegevierden ook FC RO Family en FFCE United FC op hun tegenstanders.

De CurFutsal-competitie werd na de officiële opening donderdag 2 mei 2019, voortgezet met drie wedstrijden in de A-divisie. De voorrondes worden in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion gespeeld.

Nadat er op de openingsdag er 9 doelpunten werd gemaakt in twee wedstrijden, werd er op de tweede speeldag in drie duels maar liefst 24 keer gescoord.

FC RO Family wist na de rust (0-1) goed terug te komen om met 3-2 te winnen van Pantera Negras. Raylon Eugenio tekende voor een mooie hattrick en was dus de grote uitblinker voor de winnende ploeg. Hij was driemaal trefzeker in de tweede helft. Voor Pantera Negras was Rignon Weyman ook goed op dreef met twee doelpunten.

Vervolgens had FC San Lucas geen kind aan Sta Rosa Stars die dit jaar naar de A-divisie promoveerde, nadat het vorig jaar kampioen werd in de B-klasse. Na rust stond de promovendus als met 0-4 achter. FC San Lucas won uiteindelijk met 9-1.

Ivanny Calvenhoven eindigde als topscorer voor de winnende ploeg met drie goals. Jean Pauletta scoorde twee keer, terwijl Maikel Pinedo, Ashar Bernardus en Shurwendel Pito Roosje ook trefzeker waren. Norman Hoyer van de ploeg uit Sta Rosa schoot ook nog in eigen doel. Voor de kampioen uit de B-divisie wist Norvianel Naar de sluitpost van FC San Lucas te passeren.

Ook FFCE United FC wist via een mooie inhaalrace zijn eerste wedstrijd in de nieuwe competitie te winnen. Bij rust stond dit team met 1-2 achter doch werkte deze achterstand weg om FC Babranis 01 met 5-4 terug te wijzen.

Riddick Koeiman (2x), Xairo Belioso, Sharrion Pietersz en Jhonathan Libiana tekenden voor de vijf doelpunten van FFCE United FC. Voor FC Babranis 01 waren Frediengelo Hooi (2x), Hesus Pietersz en Jeandrick Hugo trefzeker.

De CurFutsal-competitie wordt woensdagavond, 8 mei, voortgezet met drie wedstrijden: twee in de B-divisie en één in de A-klasse. In de B-divisie komen FC Securitas Antias en FC Babranis 02 om 8 uur tegen elkaar uit en om 9 uur ontmoeten elkaar Domi en FC Ocean View Elite. In de A-divisie spelen FC FCF en Ocean View FC om 10 uur tegen elkaar.