Sport.cw

Sponsored by

Excellent stopt Sta Helena

Excellent riep FC Sta Helena gisteren, donderdag 27 september 2018, een halt toe in de B-divisie van de Curaçao Futsal Federation (Curfutsal): 3-2. In de A-divisie zegevierde FC FCF met 6-3 over FFCE United FC.

De Curfutsal-competitie werd gisteren voortgezet met drie wedstrijden in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant: één duel in de A-klasse en twee in de B-divisie.

De ontmoeting tussen Excellent en FC Sta Helena had een zeer spannend verloop. Aan het eind van de eerste helft scoorden beide teams achter elkaar en bepaalden de rust-stand op 2-1 in het voordeel van Excellent. Uiteindelijk won deze ploeg de ontmoeting met 3-2.

FC Sta Helena was bezig aan een indrukwekkende zegereeks. Het team won de laatste zeven wedstrijden op rij. Excellent met doelpunten van Jhonathan Libiana, Joel Martina en Dwaylon Mariatrad, trad gister op als spelbreker. De speler Gunnarson Schoop schoot twee keer raak voor de ploeg uit Sta Helena.

Door de overwinning klom Excellent naar de derde positie op de ranglijst met 22 punten uit 19 wedstrijden: 10 overwinningen, 2 gelijkspelen en 7 nederlagen. FC Sta Helena deelt de vierde plaats met FC Bandolino, elk met 21 punten uit 18 duels. Koploper is FC Securitas Antias met 30 punten uit 19 wedstrijden en runner-up Sta Rosa Stars met 25 punten uit 17 duels.

In de andere ontmoeting in de B-divisie behaalde FC Celestial Boys een klinkende 7-2-overwinning op Fabarma FC. Bij rust waren de teams nog aan elkaar gewaagd: 1-1. De doelpuntenmakers voor de winnende ploeg waren: Luigi Gumbs (3x), Rigel Kook (2x) en Hensley Bergonje en Linzey Roman. De tegendoelpunten werden gemaakt door Roelson Rosina en Athwall Felipa.

In de A-divisie schoot FC FCF er op los in de eerste helft van zijn ontmoeting tegen FFCE United FC: 5-1. In de tweede helft voegde de ploeg nos één doelpunt er bij, terwijl de tegenstander tweemaal trefzeker was: eindscore 6-3.

Roderick Jobs was goed op dreef voor FC FCF. Hij zorgde voor de helft van de doelpuntenproductie van zijn ploeg: drie treffers. Marcos Girigorio blonk ook uit met twee doelpunten, terwijl Bello Escobar ook de bal achter de sluitpost deponeerde. Voor de verliezers waren Dannick Koeiman en Riddick Koeiman trefzeker.

Door de overwinning streefde FC FCF juist FFCE United FC weer voorbij op de ranglijst in de A-divisie. De ploeg bezet nu de zesde plaats met 14 punten uit 16 wedstrijden.

De Curfutsal-competitie wordt vanavond, vrijdag 28 september, met weer drie wedstrijden voortgezet in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion. In de B-divisie spelen om 8 uur FC Bandolino en Domi tegen elkaar en daarna ontmoeten elkaar om 9 uur FC Five Stars en Sta Rosa Stars. Om 10 uur staat in de A-divisie de wedstrijd gepland tussen Pantera Negras en Ocean View FC.