Geslaagd Bon Aña Jeugdtennis

Het Bon Aña Jeugd Tennistoernooi dat in het weekeinde plaatsvond, werd een daverend succes. De jongeren streden hard doch sportief tegen elkaar op de tennisbanen van Racing Club Curaçao (RCC) te Mon Repos.

Het jeugdtoernooi dat vrijdagmiddag van start ging, werd zaterdag voortgezet en vandaag zondag -21 januari 2018- afgesloten. Er werd gespeeld in de leeftijdsgroepen: Beginners 10 jaar en jonger (U10), gevorderden U10, U12 en U15.

De organisatie kreeg 41 inschrijvingen voor deelname aan de jeugdcompetitie van het Bon Aña Tennistoernooi. Er werd op de eerste speeldag (vrijdag) 29 wedstrijden gespeeld. De volgende dag -zaterdag- werd 31 duels afgewerkt en vandaag zondag stonden er 13 ontmoetingen op het programma.

Het jeugdtoernooi had een goed en spannend verloop. De wat oudere spelers Romy de Jong en Jhosly van het Kruys samen met een aantal ouders hielpen de toernooi-organisatie de wedstrijden in goede banen te leiden.

De competitie bij de meisjes U15 werd gewonnen door Sarah Nita. Ze zegevierde in de finale met 6-1 en 6-0 over Zahra Nissa. Jose Carlos Andrade won de strijd bij de jongens U15 door in de eindstrijd van Aldair Correia Marques te winnen: 6-1 en 6-3.

Kampioene bij de meisjes U12 werd Angelina Maduro. Ze won in een hard bevochten wedstrijd van Sibella Mendez: 4-2, 2-4 en 5-3. Bij de jongens U12 claimde Cody Ritter de kampioenstitel. Hij zegevierde in de finale over Kyan Henriquez: 4-2 en 5-3.

Candice Curie veroverde middels een ‘walk over’ de kampioenstitel bij de meisjes U10. Camil Goedmakers keerde bij de jongens U10 huiswaarts met de felbegeerde titel. Hij wees Brandon Bridgewater in drie sets terug: 1-4, 5-3 en 5-4 (tiebreak 7-4).

De eindstrijd bij de Beginners meisjes/jongens U10 werd gewonnen door Joel Antonij. Hij zegevierde over K’Shawn Henriquez: 7-6 (tiebreak 7-4).

Het Bon Aña Tennistoernooi wordt maandag voortgezet met de wedstrijden bij de senioren.