Hubentud Fortuna verrast

Hubentud Fortuna boekte gisteravond, vrijdag 21 juli 2017, een verrassende zege op Centro Dominguito: 3-2. Sendley Bito scoorde twee keer voor de ploeg uit Seru Fortuna, die laatste staat op de ranglijst.

De voetbalcompetitie in de eerste divisie van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK), ookwel genoemd Liga MCB, werd voortgezet in het Dr Antoin Maduro Stadion. De toeschouwers die de weg vonden naar het stadion te Kintjan, genoten van een spannend doelpuntenfeest.

Centro Dominguito kwam op voorsprong toen Shayron Bernardus de bal achter de doelman van Hubentud Fortuna deponeerde. Dit was in de 39e minuut van de wedstrijd: 1-0.

Zeven minuten na het begin van de tweede helft (52e minuut) tekende Sendley Bito voor de gelijkmaker voor Hubentud Fortuna. De vreugde was echter van korte duur, want 2 minuten later (54e minuut) zette Geryon Alberto zijn ploeg Centro Dominguito weer op voorsprong: 2-1.

Na bijna een kwartier spelen, in de 78e minuut van de wedstrijd, zette Lisandro Trenidad zijn team op gelijke hoogte: 2-2. Met nog 6 minuten op de klok (84e minuut) gaf wederom Sendley Bito de doelman van Centro Dominguito het nakijken: 3-2 voor Hubentud Fortuna.

Na deze zege heeft Hubentud Fortuna nu 13 punten uit 17 wedstrijden. De ploeg blijft echter hekkensluiter in Liga MCB. De ranglijst in de FFK-hoofdklasse wordt aangevoerd door Jong Holland met 35 punten uit 16 duels. Runner-up is Centro Social Deportivo Barber met 32 punten. Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) neemt de derde positie in met 30 punten. Centro Dominguito staat vierde met 28 punten. Scherpenheuvel en Inter Willemstad bezetten de vijfde en zesde plaats met respectievelijk 20 en 19 punten. De zevende positie wordt ingenomen door Victory Boys met 17 punten. Met 15 punten bezet Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) de achtste positie op de ranglijst, terwijl Sport Unie Brion Trappers (SUBT) voorlaatste staat met 14 punten.

De FFK-competitie wordt vandaag voortgezet met twee ontmoetingen: UNDEBA tegen VESTA en SUBT vs Inter Willemstad. Zondag staat ook twee duels op het programma: Centro Social Barber tegen Jong Holland en Scherpenheuvel vs Victory Boys.

Foto’s: FFK/Liga MCB