Inter gelijk met Jong Holland

CVV Willemstad wist gisteren, zaterdag 8 februari 2020, 2-2 gelijk te spelen met Jong Holland. De ploeg uit Vredenberg dankt dit gelijkspel echter aan Germaine Geerman van Jong Holland, die in eigen doel schoot. Voorts wist Randall Winklaar met drie treffers zijn ploeg Centro Dominguito weer op sleeptouw te nemen tegen Centro Barber: 3-2.

Het Curaçaose voebalkampioenschap in de eerste divisie, ofwel Liga MCB, werd in het weekeinde voortgezet met drie wedstrijden. Deze werden in het Dr. Antoine Maduro te Kintjan gespeeld.

Union Deportivo Bándabou (Undeba) zegevierde vrijdag met 3-1 over Victory Boys. Freddy Hernandez opende in de 19e minuut de score voor de ploeg uit Bándabou. Amper één minuut later maakte Emmanuel Lugo Gomez de 2-0. Shurvey Delando scoorde in de 40e minuut het derde doelpunt voor Undeba.

Henry Suly redde de eer voor Victory Boys. Hij scoorde in de 49e minuut van de wedstrijd.

Door die overwinning klom Undeba naar de vierde positie op de ranglijst. Het team heeft nu 16 punten uit 10 wedstrijden. Het won vijf duels, speelde één keer gelijk en verloor vier keer. Victory Boys neemt de achtste positie in met 7 punten uit 10 ontmoetingen: twee overwinningen, één gelijkspel en zeven nederlagen.

CVV Inter Willemstad zorgde gisteren, zaterdag 8 februari, voor een verrassing door een gelijkspel weg te snoepen bij Jong Holland. Met zijn vijfde doelpunt in de competitie, zette Gersinio Constancia in de 9e minuut de ploeg uit Vredenberg op voorsprong. In de 20e minuut schoot Germaine Geerman in eigen doel: 2-0.

Dwaylon Maria wist vóór rust er 1-2 van te maken. Hij was in de 43e minuut trefzeker. De gelijkmaker kwam van Jean Gaspar Baptist. Hij scoorde in de 63e minuut en zorgde dat Jong Holland vooralsnog ongeslagen blijft met 24 punten uit tien wedstrijden: zeven gewonnen duels en drie remises. CVV Inter Willemstad staat vijfde met 14 punten: drie overwinningen, vijf gelijkspelen en twee nederlagen.

In de andere ontmoeting gisteren, deed Randall Winklaar weer van zich spreken. Na vorig weekeinde met twee doelpunten zijn ploeg aan een gelijkspel te hebben geholpen tegen Vesta (2-2), was deze speler wederom goed op dreef. Hij scoorde drie keer voor Centro Dominguito dat met 3-2 zegevierde over Centro Barber.

Winklaar opende de score amper na 1 minuut spelen. Norvianel Naar maakte in de 7e minuut gelijk voor Barber. In de 53e minuut zette Winklaar zijn ploeg uit Dominguito weer op voorsprong, doch vijf minuten later tekende Roshyon Anita voor de gelijkmaker: 2-2. In blessuretijd wist Winklaar uiteindelijk het winnende doelpunt te maken voor Centro Dominguito.

Door de overwinning klom Centro Dominguito naar de zevende positie op de ranglijst. Het betekende amper de zevende winstpunt voor de oud-kampioen van Curaçao: drie gewonnen wedstrijden, twee gelijkspelen en vijf verloren duels. Centro Barber bezet de tweede plaats met 20 punten: zes overwinningen, twee remises en eveneens twee nederlagen.