Jong Holland blijft winnen

Jong Holland handhaafde zijn koppositie in Liga MCB. Het boekte de negende zege door SV Vesta met 2-0 te verslaan om op 28 punten te komen. Kampioen RKSV Scherpenheuvel volgt met drie punten achterstand op de tweede plaats, na Subt met 1-0 opzij te hebben gezet.

Het Curaçaose voetbalcompetitie in de hoofdklasse werd in het weekeinde door de Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) voortgezet. Er werden vijf wedstrijden gespeeld.

Victory Boys versloeg vrijdagavond Centro Barber: 1-0. Luidjino Hoyer scoorde in de 72e minuut van deze wedstrijd, die in het Dr. Antoine Maduro Stadion plaatsvond.

Met 18 punten uit tien duels bezet Victory Boys de derde plaats op de standenlijst. De ploeg uit Pariba heeft tot nu toe vijf overwinningen geboekt, driemaal gelijk gespeeld en twee wedstrijden verloren.

Jong Holland wist zaterdag de negende van zijn tien wedstrijden te winnen door SV Vesta met 2-0 te verslaan. Jurensley Martina stelde de zege veilig door in de 27e minuut het tweede doelpunt te scoren. Tien minuten eerder schoot de tegenstander in eigen doel.

Door die overwinning zaterdag in het Dr. Antoine Maduro Stadion, handhaafde Jong Holland zijn koppositie: 28 punten uit tien wedstrijden. Tot nu toe wist alleen de ploeg van Victory Boys gelijk te spelen met de ‘Tricoloren’. Deze remise was op 30 juli: 2-2.

FC Sithoc verraste op dezelfde zaterdag in het Ergilio Hato Stadion de ploeg van Inter Willemstad: 2-1. Gilmar Brenet opende in de 7e minuut de score voor de ‘Collegialen’. Davidson Rosa wist drie minuten later de gelijkmaker te scoren voor het team uit Vredenberg. In de laatste minuut van de wedstrijd (89e) scoorde Lixiangelo Martis het winnende doelpunt voor FC Sithoc.

Door die nederlaag bleef Inter Willemstad vierde op de standenlijst met 16 punten uit tien duels. Het was de vierde wedstrijd die de ploeg verloor. Het won tot nu toe vijf keer en speelde een keer gelijk. FC Sithoc behaalde zijn derde overwinning. Het verloor vier wedstrijden en speelde drie keer gelijk.

Scherpenheuvel wist vandaag, zondag 15 augustus, met 1-0 zijn wedstrijd tegen Subt te winnen. Het was Maximilliano Ciarniello die in de 84e minuut trefzeker was. Met deze zege handhaafde de ploeg van de Fraters haar tweede plaats op de ranglijst met 25 punten uit tien wedstrijden: 8 overwinningen, 1 nederlaag en 1 gelijkspel.

Tot slot zegevierde Centro Dominguito met 2-1 over Undeba.  Het was Shurendric Fransinet die de ploeg uit Dominguito op sleeptouw nam. Hij scoorde in de 9e en 40e minuut. Lendell Johannes opende in amper de 2e minuut van de wedstrijd de score voor het team uit Bándabou.