Sport.cw

Sponsored by

Karategoud Denzel Leito

Denzel Leito wist in het weekeinde het enige goud voor Curaçao te winnen op de Curaçao Open Karatekampioenschappen. Hij won de competitie bij de mannen Kumite Senior -75 kilogram. De karateploeg van Trinidad & Tobago won het toernooi met liefst 15 medailles, waaronder 8 goud.

De Curaçaose Karate Bond (CuKarBo) tekende voor de organisatie van de Curaçao Open Kampioenschappen. Karateselecties uit negen landen namen deel aan deze competitie: Aruba, Curaçao, Bonaire, Trinidad & Tobago, Cayman Islands, Martinique, Mexico, Argentinië en Suriname.

Curaçao deed met twee teams mee aan het toernooi. De karateka’s van deze twee ploegen waren goed voor 14 medailles: 1 goud, 4 zilver en 9 brons. Het gouden eremetaal werd door Denzel Leito geclaimd.

De karateploeg uit Trinidad & Tobago was het beste team met 8 gouden medailles, 4 zilver en 3 brons. De Bonaireaanse selectie verraste met liefst 3 gouden eremetalen en 4 zilveren medailles, goed voor de tweede plaats op de standenlijst. Suriname bezette de derde positie met eveneens 3 goud en 3 zilver en 3 brons. Curaçao eindigde vierde.