Late zege voor Brazilië

Pas na de reguliere 90 minuten voetbal slaagde Brazilië vandaag, vrijdag 22 juni 2018, langs Costa Rica te komen. Philippe Coutinho en Neymar scoorden het Samba-land in blessuretijd naar de eerste overwinning op het Wereldkampioenschap (WK). Curaçao juichte uiteraard mee.

Van oudsher telt Brazilië met een grote aanhang op Curaçao. Nederland dat dit keer niet van de partij is in de wereldstrijd, gold ook met veel fans. Voorts zijn er in Willemstad veel aanhangers van Portugal, Argentinë en Duitsland.

Gedurende 90 minuten was Brazilië een aantal keren vlakbij een doelpunt. Het kreeg zelfs een strafschop toebedeeld, die na protest van Costa Rica en bestudering van de beelden van het ‘Video Assistant Refree’ (VAR) werd geannuleerd door de arbiter. Neymar ging, volgens de beelden, onterecht in doelgebied liggen.

Pas 1 minuut in blessuretijd veerden de Braziliaanse toeschouwers in Rusland op in jubelstemming van hun stoelen evenals op Curaçao. Het was Coutinho die binnenliep en de overigens weer goed spelende doelman Kaylor Navas versloeg. Brazilië kende hierna een ongekende herleving en het was Neymar die zes minuten later toch zijn gram haalde en succesvol uithaalde: 2-0.

Brazilië heeft nu 4 punten uit 2 wedstrijden in groep E. Het speelde eerder 1-1 gelijk met Zwitserland. Costa Rica werd uitgeschakeld na eerder ook al van Servië (0-1) te hebben verloren. Brazilië moet nog tegen Servië spelen, die op het moment de tweede plaats bezet met 3 punten uit 1 duel.

Op de foto’s onder andere een impressie van de sfeer bij de Red City van Digicel bij restaurant Fusion in Saliña.