Messie en ploeg vernederd

Lionel Messie kon het nogmaals niet bolwerken op het Wereldkampioenschap (WK) in Rusland. De ster-voetballer en de rest van de Argentinijnse selectie werden gisteren, donderdag 21 juni 2018, met 3-0 vernederd door Croatië.

Het WK werd gister voortgezet met drie wedstrijden, waarvan de meeste aandacht op Curaçao uitging naar de ontmoeting tussen Argentinië en Croatië. Deze is omdat Messi en zijn ploeg een grote aanhang hebben in Willemstad.

De wereldster en de rest van de selectie hebben echter nog niet voldoen aan hun favorieten rol. Na een gelijkspel (1-1) tegen IJsland, werden ze gister met liefst 3-0 verslagen door Croatië.

De doelpunten werden in de tweede helft gemaakt. De eerste viel in de 53e minuut door toedoen van Ante Rebic. In de 80e minuut was Luka Modric trefzeker, terwijl Ivan Rakitic in blessuretijd de vernedering voor de Argentijnse selectie afsloot.

De kansen van Argentinië om alsnog de volgende ronde te bereiken, hangt af van de verrichtingen van de andere deelnemers in groep D die dezelfde Croaten als koplopers heeft met 6 punten uit 2 wedstrijden. IJsland heeft 1 punt, terwijl Nigeria nog geen punt heeft. Beide landen hebben tot nu toe één duel gespeeld en komen vandaag nog tegen elkaar uit. De Argentijnen duimen dus voor een overwinning voor Nigeria en hopen daarna van deze ploeg te kunnen winnen.

In de andere wedstrijden wist Frankrijk met 1-0 te zegevieren over Peru. Dit enige doelpunt werd gemaakt door Kylian Mbappé. Dit was in de 34e minuut van de wedstrijd. Denemarken en Australië speelden 1-1 gelijk. Christian Eriksen opende de score in de 7e minuut voor de Denen, terwijl Mile Jedinak in de 38e minuut de gelijkmaker scoorde.

Het WK wordt vandaag voortgezet met de ontmoeting tussen Brazilië en Costa Rica in groep E, Nigeria vs IJsland in groep D en Servië vs Zwitserland ook in groep E. Brazilië speelde 1-1 gelijk tegen Zwitserland, terwijl Costa Rica met 0-1 verloor van Servië.