Mooie volleybalzege KAP

De volleybalsters van Kolegio Alejandro Paula (KAP) behaalden gisteren, disndag 30 januari 2018, een mooie overwinning op Skol Avansá Integrá Humanista (SKAIH): 2-0. Hierdoor hebben ze zich geplaatst naar de finale van de School Volleybalkampioenschappen in het voortgezet onderwijs.

Jaarlijks worden er uiteenlopende sportwedstrijden gespeeld tussen de scholen in het voortgezet onderwijs. Volleybal is één van de sporten waarin de schoolgaande jeugd tegen elkaar uitkomen.

De scholen die zich hebben geplaatst voor de play-offs bij de meisjes zijn 1. KAP, 2. St. Jozef, 3. International School Curaçao (ISC) en 4. SKAIH. In de halve finales komen de nummers 1 (KAP) en 4 (SKAIH) tegen elkaar uit en de nummers 2 (St. Jozef) en 3 (ISC).

Bij de jongens plaatsten zich de volgende vier teams naar de halve finales: 1. Albert Schweitzer, 2. KAP, 3. Juan Pablo Duarte en 4. Skol Avansá Amador Nita (SAAN). Ook in deze categorie spelen in deze serie de nummers 1 en 4 tegen elkaar en de nummers 2 en 3.

Bij de meisjes wisten de KAP-volleybalsters hun winnende reeks voor te zetten door SKAIH in twee sets te verslaan. De setstanden waren: 25-18 en 25-17. In de voorrondes heeft KAP ook al geen enkele set verloren. Deze school plaatste zich dus naar de eindstrijd.

De wedstrijd bij de jongens werd een driesetter. Albert Schweitzer won deze ontmoeting met 2-1 van SAAN. De setstanden waren als volgt: 25-18, 18-25 en 15-8. De winnende school plaatste zich dus naar de finale.

De halve finales worden vrijdag voortgezet met om half 3 ’s middags bij de jongens de ontmoeting tussen KAP en Juan Pablo Duarte. Om half 4 staat de wedstrijd gepland bij de meisjes tussen St. Jozef en ISC. Deze duels vinden ook in sporthal Errol Rooi van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat plaats.