Mooie zege Jong Holland

Jong Holland plaatste zich vanavond, dinsdag 9 april, voor de pre-finales van het kampioenschap om de Caribbean Club Shield 2019. Het zegevierde met de minale score (1-0) over Scholars International Sports Club uit Cayman Islands en eindigde dan ook op een gedeelde eerste plaats in groep A.

De voetbalstrijd om de Caribische clubbeker valt onder toezicht van de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football, ofwel Concacaf. Dit kampioenschap werd in verband met het 100-jarighe bestaan van Jong Holland naar Willemstad gehaald.

De competitie ving in het weekeinde aan en werd zondag en vandaag voortgezet met wedstrijden zowel in het Dr. Antoine Maduro Stadion als in  het Ergilio Hato Stadion. Voorafgaand aan de derde ontmoeting in de groepsfase, speelde Jong Holland tweemaal 0-0 gelijk. Dit was vrijdag met FC Santiago de Cuba en zondag met Fruta Conquerors uit Guyana.

Vanaf de start was overduidelijk dat Jong Holland op de winst speelde. De ploeg speelde zeer aanvallend en had het betere spel in de eerste helft. Het verlossende doelpunt liet echter op zich wachten totdat het onverwacht in de 37e minuut viel. Het was Hugo Acosta Perez die de bal in het doel over de doelman lobte.

Evenals in de eerste helft, kreeg Jong Holland na rust ook een aantal doelkansen dat echter niet werden benut. Met name Jurensley Leuteria speelde een mooie wedstrijd doch verzuimde te winnen. De Curaçaose kampioen had de ontmoeting met 3-0 of zelfs met meer goals kunnen afsluiten, doch nam genoegen met de 1-0.

Door de overwinning eindigde Jong Holland met 5 punten: twee remises en een gewonnen duel. Voor Scholar International Sports Club werd het een complete drama, omdat deze ploeg onverwachts de pre-finales miste terwijl het vóór de ontmoeting tegen Jong Holland in een goede uitgangspositie verkeerde en genoeg had aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de volgende toernooifase.

In de andere wedstrijd in groep A echter wist ook FC Santiago de Cuba goede zaken te doen. De Cubaanse clubkampioen zegevierde namelijk met liefst 4-0 over Fruta Conquerors uit Guyana en eindigde hierdoor dan ook met 5 punten. Het passeerde dus ook de kampioensploeg uit Cayman Islands die troosteloos met 4 punten bleef. De Cubanen hebben een betere doelsaldo dan Jong Holland: 4-0 tegen 1-0.