Jong Holland wint opnieuw

Het elftal van Jong Holland won vanavond, donderdag 11 april, zijn tweede wedstrijd op rij en vorderde hierdoor naar de halve finales van het kampioenschap om het Caribbean Club Shield 2019. De Curaçaose kampioen zegevierde in de kwartfinales met 3-0 over Club Sportif Moulien uit Guadeloupe.

De voetbalcompetitie om de Caribische clubbeker valt onder de paraplu van de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football, ofwel Concacaf. Dit kampioenschap werd in verband met het 100-jarighe bestaan van Jong Holland naar Willemstad gehaald.

In groep A plaatsten FC Club Santiago de Cuba en Jong Holland zich naar de kwartfinales. Beide ploegen eindigden met 5 punten: 2 gelijkspelen en 1 overwinning. De Cubaanse landskampioen had een beter doelsaldo dan het Curaçaose team. Beide teams wisten in hun laatste groepswedstrijd te winnen en vorderden naar de pre-finales.

In de kwartfinales moest Jong Holland het opnemen tegen de kampioen van Guadeloupe, Club Sportif Moulien. Deze ploeg won de twee gespeelde wedstrijden in groep B, telkens met 1-0, van respectievelijk Real Rincon uit Bonaire en Weymouth Wales uit Barbados. Dit was telkens met 1-0.

In tegenstelling tot de wedstrijden in de groepsfase, begon Jong Holland met twee spitsen: Ruensley Leuteria en Siebren Hoekstra. Leuteria blonk wederom uit met zijn individuele capaciteiten, doch slaagde er weer niet in om te scoren.

Wat Leuteria verzuimde te doen, wist de Nederlander Hoekstra wel te bewerkstelligen. Hij scoorde zelfs tweemaal. Dit was in de 47e en 86e minuut. De eerste treffer van Jong Holland was door een mooie actie van Gersinio Constancia die de sluitpost van de tegenpartij totaal verraste. Hiermee zette hij de Curaçaose kampioen in de 17e minuut op voorsprong: 1-0.