Nipt verlies jeugdtennissters

Gabriela Singer uit Curaçao en de Arubaanse Kayla Solagnier verloren in het weekeinde nipt de halve finales in het dubbelspel meisjes van het ITF Curaçao Open 2018. Hetzelfde lot ondergingen de Curaçaose Sarinah Maduro en Daimy Paula uit Nederland in hun serie. De Amerikaanse Artemis Pados en Adele Marie Fernandez Lecaroz uit Puerto Rico wonnen de kampioenstitel.

Het ITF Curaçao Open Tennis Tournament 2018 werd in het weekeinde afgesloten. Liefst 53 jeugdtennissers uit verschillende landen namen deel aan deze internationale competitie, die gespeeld werd op de tennisbanen van SOV Asiento te Rust & Burg in Emmastad.

Ondanks de regenachtige dagen, had het toernooi een goed verloop met slechts een kleine vertraging in het programma. Het werd gehouden onder toezicht van de Internationale Tennis Federation (ITF), die Carlos Zambrano aanstelde als de ’tournament supervisor’, terwijl David de Haseth als toernooi-directeur fungeerde.

Van de jeugdtennissters van de ABC-landen slaagde alleen Solagnier door te dringen tot de halve finales van het enkelspel, terwijl ze samen met Singer zich ook plaatste naar de halve finales in het dubbelspel. Ook Maduro en Paula haalden de halve finales.

Solagnier en Singer begonnen voortvarend aan de halve eindstrijd door de eerste set met 6-4 te winnen van de Amerikaanse Pados en Lecaroz uit Puerto Rico. De opponentes trokken hierna met 6-1 in de tweede set de score 1-1 gelijk, waarna er over werd gegaan tot het spelen van de super tiebreak. Het Arubaans-Curaçaose koppel verloor deze puntenserie met 2-10.

In de andere halve finale namen Maduro en Paula het op tegen Shirley Liang uit Canada en de Peruaanse Aleksa Marquez. Deze wedstrijd werd in twee sets beslist in het voordeel van Liang en Marquez: 6-2 en 6-3.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Pados en Lecaroz. Het betrof een ‘walk over’, omdat Liang en Marquez niet kwamen opdagen voor de eindstrijd.

Het enkelspel meisjes werd gewonnen door Alexandra Centra uit de Verenigde Staten. Ze won in de finale met tweemaal 6-3 van Xintong Zhou uit China. Derrick Chen uit Engeland werd bij de jongens kampioen. Hij wees in de finale de Amerikaan Benjamin Kittay terug: 6-4 en 6-3. Deze twee werden daarna kampioen in het dubbelspel nadat hun tegenstanders zich hadden teruggetrokken in de eerste set.