Sport.cw

Sponsored by

Ruime triomf Jong Holland

Jong Holland behaalde vandaag, zondag 6 januari 2019, zijn tweede overwinning op rij in Liga MCB. De Curaçaose voetbalkampioen overklaste Victory Boys met 5-1. Scherpenheuvel voert de ranglijst nog aan, doordat de naaste concurrenten Centro Dominguito en Centro Social Deportivo Barber hebben verloren.

Het Curaçaose voetbalkampioenschap in de eerste divisie van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) werd vrijdag -na een korte eindejaarspauze- voortgezet in het Dr Antoine Maduro Stadion te Kintjan.

Centro Dominguito kwam bij de hervatting van de competitie uit tegen Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA). Met een overwinning zou de ploeg uit Dominguito naar de eerste plaats klimmen, dioch werd het onaangenaam verrast voor de huidige vice-kampioen: 1-3.

Mirco Colina Jr scoorde tweemaal voor VESTA. Dit was in de 7e en 44e minuut. Deze tweede goal betrof een strafschop. Ivanny Calvenhoven redde de eer voor Centro Dominguito. Dit geschiedde in de 47e minuut, ook middels een strafschop. In blessuretijd (90+ minuten) zorgde Niven van Thijs voor het derde doelpunt voor de ploeg uit Buena Vista.

In de vroege zaterdagochtend werd de voetbalorganisatie uit Dominguito ook nog geconfronteerd met het nieuws dat Dhenico Pauletta werd vermoord. Na een avondje stappen werd de basisspeler belaagd en doorzeefd met kogels in uitgaanscentrum Saliña. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht door de politie, die deze moord verder onderzoekt.

In verband met de opening van het Curaçaose carnavalsseizoen werd er zaterdag geen wedstrijden gespeeld. De competitie werd vandaag, zondag, voortgezet met twee wedstrijden.

CVV Inter Willemstad zegevierde met 2-1 over Centro Barber. Stallone Isenia opende de score in de 14e minuut voor de jonge ploeg uit de omgeving Vredenberg en Kintjan. Gunnarson Schoop scoorde in de 38e minuut de gelijkmaker voor het team ui Bándabou. Rubiensly Henriquez maakte 1 minuut voor de rust (44e minuut) het winnende dioelpunt.

In de laatste wedstrijd slaagde Jong Holland met 5-1 te winnen van Victory Boys. Het betrof de tweede achtereenvolgende overwinning voor de Curaçaose kampioen die een slechte start beleefde en zelfs met 1-7 vernederd werd door Union Deportivo Bándabou (Undeba). Hierna zegevierde de ploeg met 2-1 over CVV Inter Willemstad.

Tegen Victory Boys was Jong Holland weer eens goed op dreef. De doelpunten werden gemaakt door Michael Pinedo, Jursley Kroonstadt, Ruensley Leuteria, Gersinio Constancia en Randal Winklaar. Voor de ploeg uit Sta Rosa was Jonathan Libiana trefzeker.

De competitie in Liga MCB wordt morgen, maandag 7 januari 2019, voortgezet met de ontmoeting tussen Scherpenheuvel en Undeba. Deze wedstrijd staat gepland om half zes ’s middags. Tot nu toe heeft Scherpenheuvel al de vijf gespeelde duels gewonnen en voert dus ongeslagen de ranglijst aan.