Undeba blijft op dreef

Union Deportivo Bándabou (Undeba) zette de goede reeks voort in Liga MCB. Het snoepte gisteren, maandag 7 januari 2018, namelijk een gelijkspel weg bij koploper SV Scherpenheuvel: 1-1.

De competitie in de eerste divisie, ofwel Liga MCB, werd gisteren in het Dr. Antoine Maduro Stadion voortgezet. Het kampioenschap dat vorig jaar in oktober van start ging, bevindt zich nog in de eerste ronde.

Koploper Scherpenheuvel die tot dan toe vijf zeges boekte in evenveel duels, kwam uit tegen Undeba. Na de openingswedstrijd van Centro Dominguito te hebben verloren (1-2), wist de ploeg uit Bándabou in de vier volgende wedstrijden 10 punten veilig te stellen. Het won namelijk drie keer en speelde een keer gelijk.

Nadat de eerste helft 0-0 was geëeindigd, opende Scherpenheuvel in de tweede helft de score. Het was Nicolas Rocha die in de 60e minuut een strafschop verzilverde. Kevin Lodovica tekende in de 77e minuut voor de gelijkmaker voor Undeba.

Ondanks het gelijkspel blijft Scherpenheuvel de ranglijst aanvoeren, nu met 16 punten uit zes wedstrijden. Het heeft tot nu toe gewonnen van Jong Colombia (2-1), vice-kampioen Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA, 4-0), kampioen Jong Holland (2-0), Centro Social Deportivo Barber (1-0) en Sport Unie Brion Trappers (SUBT, 3-0).

Undeba heeft nu 11 punten uit zes duels. De ploeg verloor van Centro Dominguito (1-2), zegevierde over Jong Colombia (4-1), speelde 2-2 gelijk met VESTA, overklaste Jong Holland met liefst 7-1 en won met 4-3 van Centro Barber.