San Lucas blijft kampioen

FC San Lucas blijft kampioen in de hoofdklasse van de Curaçao Futsal Federation. Het zegevierde in de finale met liefst 17-7 over Ocean View FC. In de B-divisie claimde Sta Rosa Stars de kampioenstitel door een nipte zege (7-6) op Excellent.

De Curfutsal-competitie werd in het weekeinde afgesloten met de finales in de twee divisies. De federatie kijkt wederom terug op succesvolle competities die in de sporthallen van het Odulio Willems Stadion (Suffisant) en Sentro Deportivo Kòrsou (SDK, Brievengat) werden gespeeld.

In de A-divisie eindigden FC San Lucas en Ocean View de prefinales aan kop, elk met 5 punten uit 3 wedstrijden. Ze speelden eenmaal gelijk en wonnen twee duels.

FC San Lucas en Ocean View speelden 1-1 gelijk. Voorts zegevierde de Curfutsalkampioen met 6-4 over FC-IGA en was met 6-0 te sterk voor FC Don Bosco. Ocean View won met 2-1 van FC-IGA en wees FC Don Bosco met 6-1 terug.

In de finale werd het bijna een eenzijdige vertoning. Vooral in de eerste helft was FC San Lucas bijna niet bij te benen. Bij rust stond de kampioen met 6-1 voor. In de tweede helft probeerde Ocean View FC de schade te beperken en scoorde 6 keer, doch was dit onvoldoende daar de tegenstander liefst 11 doelpunten maakte: eindscore 17-7.

In de prefinales van de B-divisie werd FC Securitas Antias verrassend uitgeschakeld en eindigden Sta Rosa Stars en Excellent aan kop, elk met 4 punten. Excellent won twee wedstrijden en verloor één duel, terwijl de ploeg uit Sta Rosa één zege boekte en tweemaal gelijk speelde. FC Securitas Antias volstond met één overwinninge, één gelijkspel en één nederlaag, goed voor slechts 3 punten.

Een saillant detail is dat FC Securitas Antias het overgrote deel van de reguliere competitie koploper was en aan het eind voorbij gestreefd werd door Sta Rosa Stars. De ploeg presteerde vervolgens ook minder in de prefinale, waardoor het dus verrassend werd uitgeschakeld.

FC Securitas Antias begon de prefinales nog wel zeer voortvarend. Het zegevierde met 6-1 over FC Santa Helena. Het leed hierna een nipt verlies tegen Excellent: 1-2. Tenslotte speelde het 5-5 gelijk met Sta Rosa Stars.

De ploeg uit Sta Rosa won met 3-1 van Excellent en speelde vervolgens 4-4 gelijk met Sta Helena. Excellent op zijn beurt won behalve van Securitas Antias (2-1) ook van Sta Helena: 4-0 en verloor van Sta Rosa (1-3).

In de finale leek Excellent af te stevenen op een verrassende overwinning, toen de ploeg met 2-1 voor de rust inging. In de tweede helft werd er tien doelpunten gemaakt. Sta Rosa Stars nam zes van deze treffers voor zijn rekening en om nipt van de oppenent te winnen: 7-6.