San Lucas boekt derde zege

FC San Lucas boekte de derde overwinning bij de voortzetting van de ‘play-offs’ in de A-klasse van de Curaçao Futsal Federation (CurFutsal). Het zegevierde met liefst 9-1 over FC Don Bosco. De prefinales in de B-divisie gingen van start met zeges voor FC Sta Helena en FC Securitas Antias.

De wedstrijden in zowel de A- als B-divisie worden gespeeld in sporthal Errol Rooi van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat. De reguliere competitie vond plaats in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant.

In de A-klasse spelen zes teams tegen elkaar. In deze serie, ookwel ‘Kaya 6’ genoemd, werd de derde ronde afgewerkt. In de B-divisie ging de ‘play-off’ van start. In deze serie spelen vier teams.

FC San Lucas blijft in de A-divisie met ruime cijfers van de tegenstanders. Na eerder FC-IGA en Pantera Negras met respectievelijk 6-1 en 6-2 te hebben verslagen, had de kampioen in zijn derde ontmoeting geen kind aan FC Don Bosco 9-1.

Bij rust was de score 3-1. Jursley Kroonstad, Maikel Pinedo en Jean Pauletta scoorden elk twee keer voor San Lucas, terwijl Ashar Bernardus, Kevin Blanken en Shurwendel Pito Roosje ook trefzeker waren. Ruwensley Leuteria redde de eer voor FC Don Bosco.

Pantera Negras kwam van achteren om van Ocean View FC te winnen, nadat het bij de rust met 1-3 achterstond. In de tweede helft scoorde de Zwarte Kousen vier keer en bepaalden de eindscore op 5-3. De doelpuntenmakers voor Pantera Negras waren: Naigel Valorian (2x), Marcelo Celestin (2x) en Rignon Weyman. Voor Ocean View FC waren trefzeker Stallone Isenia (2x) en Dexter Cicilia.

Sta Rosa Stars wist ook met ruime cijfers te winnen. FC-IGA werd met 7-2 verslagen. Voor de nieuwkomer in de A-divisie eindigde Gaspard Jean Baptiste als topscorer met liefst 4 doelpunten. Cristopher Isenia was goed voor 2 treffers, terwijl Jurensley Martina ook scoorde. Elgery Renauld scoorde tweemaal voor FC-IGA.

Na drie rondes leidt FC San Lucas met 6 punten: 3 zeges. Sta Helena en Sta Rosa Stars delen de tweede positie met 4 punten: 2 overwinningen en 1 nederlaag. FC Don Bosco en FC-IGA volgen op de vierde plaats met 2 punten: 1 gewonnen duel en 2 verliezen. Ocean View FC verloor zijn drie wedstrijden: 0 punten.

In de B-divisie boekte FC Sta Helena bij de kick-off van de ‘play-offs’ een ruime zege op FC Babranis 2: 5-1. Gunnarson Schoop scoorde 3 doelpunten, terwijl Jhaanny Sivira goed was voor 2 treffers. De enige goal van Babranis was van Swendy Sambo.

Ook FC Securitas wist met ruime cijfers te winnen bij de start van de prefinales in de B-divisie. FC Bandolino werd met 4-1 opzij gezet. Jean-Louis Fortin      tekende voor 2 doelpunten, terwijl Quincy Wilson eenmaal scoorde. Het vierde doelpunt betrof een autogoal van Marc Harks. David de Boer redde de eer voor Bandolino.