Scherpenheuvel verliest

RKSV Scherpenheuvel leed vandaag, zondag 17 maart, de eerste nederlaag in Liga MCB. Het team van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) zegevierde met de minimale score (1-0) over de koploper.

Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) zette in het weekeinde de competitie met vier wedstrijden in de eerste divisie. Deze werden in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan gespeeld.

Mirco Colina Jr. leidde VESTA vandaag naar de overwinning. Hij scoorde in de 15e minuut van de wedstrijd. Door deze overwinning klom de ploeg uit Buena Vista naar de zesde positie op de standenlijst. Het heeft evenveel punten als Centro Social Deportivo Barber: 16 punten uit 13 duels. Het team van Scherpenheuvel blijft aan kop met 32 punten uit 13 wedstrijden. Het speelde twee keer gelijk en won tien keer.

In de andere wedstrijd vandaag speelden Sport Unie Brion Trappers (SUBT) en Victory Boys 1-1 gelijk. In de 21e minuut zette Jamian De Kaster zijn ploeg Victory Boys op voorsprong. Het team uit Noord Zapateer leek op de overwinning af te stevenen, maar Alexander Beers goeide roet in het eten door in de 90e minuut de gelijkmaker te scoren voor de ploeg uit Kintjan.

Een dag eerder werd ook weinig gescoord. Huidig kampioen Jong Holland en oud-kampioen Centro Dominguito speelden 0-0 gelijk, terwijl Inter Willemstad met 2-0 zegevierde over Union Deportivo Bándabou (Undeba).

Centro Dominguito blijft tweede op de ranglijst met nu 27 punten in 13 wedstrijden, wat vijf punten minder is dan koploper Scherpenheuvel. Inter Willemstad streeft Undeba voorbij op de standenlijst en bezet nu de derde plaats met 21 punten uit 13 duels. Undeba zakt naar de vierde positie met dezelfde 19 punten uit 13 ontmoetingen. Jong Holland neemt de vijfde plaats in, nu met 18 punten uit eveneens 13 wedstrijden.