Stormvloed ‘memes’ op WK

Mexico tekende gisteren, zondag 17 juni 2018,  voor een verrassing die voor een stormvloed van uiteenlopende ‘memes’ zorgde. Wereldkampioen Duitsland werd namelijk met 1-0 opzij gezet. Verder hield Zwitserland ook goed stand tegen grootheid Brazilië: 1-1.

Na vier voetbaldagen is er nog geen stormloop van lokale fans naar de verschillende horecagelegenheden op Curaçao die het Wereldkampioenschap (WK) uitzenden.

Het WK wordt in Willemstad officieel uitgezonden door TV Direct 13 die de exclusieve televisie-uitzendenrechten heeft verworven bij DirecTV International. Tot nu toe heeft deze lokale zender 10 van de 11 wedstrijden uitgezonden. Het heeft inmiddels ook het team van commentators uitgebreid om hieraan te kunnen voldoen.

Ondanks het feit dat TV Direct 13 de exclusieve tv-uitzendrechten bezit, kan de wereldvoetbalstrijd echter ook gevolgd worden via apps en internetlinks van NOS (Nederland) en andere buitenlandse zenders. De gemoederen hierover lijken inmiddels minder.

De vierde WK-dag in Rusland begon met de ontmoeting tussen Costa Rica en Servië. Deze werd gewonnen door de Serviërs: 1-0. Aleksandar Kolarov was trefzeker in de 56e minuut.

Daarna volgde de wedstrijd tussen Mexico en Duitsland. De Mexicanen begonnen agressief in de aanval en toonden het betere spel. In de 35e minuut zette Hirving Lozano Mexico op voorsprong. Ondanks de opleving bij de Duitsers én vooral de constante bezoekjes in het Mexicaanse doelgebied aan het eind, bleef het 1-0.

De eerste verrassing op het WK werd daardoor getekend. Het was dan ook de bron van uiteenlopende ‘memes’: Van de chiguagua die een veel grote hond te slim af is tot Merkel die met Donald Trump belt en meedeelt om de Muur maar te bouwen.

Na Mexico vs Duitsland volgde de ontmoeting tussen Brazilië en Zwitserland, die 1-1 eindigde. Philippe Coutinho zette de Brazilianen in de 20e minuut op voorsprong. In de tweede helft kwam de gelijkmaker. Het was Steven Zuber die in de 50e minuut de Zwitserse selectie op gelijke hoogte bracht.

Het WK wordt vandaag, maandag 18 juni, voortgezet met drie wedstrijden: 08.00 uur Zweden vs Zuid Korea; 11.00 uur België vs Panama en om 14.00 uur Tunesië vs Engeland.

Op de foto’s een impressie van de WK-sfeer in de horecagelegenheden Curaçao Sport Club (CSC), Sambil, Morty’s Place in Boca Sami en UKA Place bij Pamela Terras.