Sport.cw

Sponsored by

Succesvol Pro Kids Tennis 2022

Het Pro Kids Tennis Tournament 2022, gesponsord door Pro Sport, werd een daverend succes. Er namen 112 jeugdige tennissers deel aan dit toernooi, onder wie twee deelnemers uit Bonaire. Ze streden sportief tegen elkaar op de tennisbanen van Curaçao Sport Club (CSC) te Damacor.

Op de eerste speeldag van het Pro Kids Tennis Tournament op vrijdag 1 april werden er 31 wedstrijden gespeeld. Op zaterdag waren er 106 duels en vandaag, zondag 3 april, 16 ontmoetingen.

In de klasse ‘Combined Red balls Boys/Girls Stage 3’ speelden kinderen van vijf tot en met acht jaar. Zahir Rofina werd kampioen door in de finale van Thirza Martes te winnen: 7-4 en 7-6.

In de leeftijdsgroep jongens 8-10 jaar Orange balls Stage 2 zegevierde Rocco Mendes. Hij won in de finale met tweemaal 4-1 van Keni G Martina.

Bij de meisjes 8-10 jaar Orange balls Stage 2 claimde Samijah Wagner de kampioenstitel. Ze wees in de finale Faye Huizing terug. De setstanden: 4-2 en 4-2.

In de leeftijdsgroep jongens 9/10 jaar Greene balls Stage 1 zegevierde Brody Samson. Hij werd kampioen door Gerald Maduro in de eindstrijd te verslaan: 4-3 (tiebreak 7-4) en 4-2.

In de leeftijdsgroep meisjes 9/10 jaar Greene balls Stage 1 veroverde Sophia Dijk de gouden medaille. Ze won in de finale van Olivia Schakel met 4-0 en 4-1.

Bij de jongens 12 jaar en jonger claimde Leonardo Winkel de kampioenstitel. Hij wees Jean Jacques Riquad in twee sets terug: 4-1 en 4-2.

Bij de meisjes 12 jaar en jonger werd Keziah Fluonia kampioene. Ze zegevierde in de finale in twee sets over Amy Damascus uit Bonaire. De setstanden: 4-0 en 4-1.