Sport.cw

Sponsored by

Titel voor Sarinah Maduro

Sarinah Maduro schreef de vijfde editie van de jeugdranking meisjes U18 op haar naam. Ze wees Ana Sofia Jaramillo in een spannende finale terug. Bij de jongens werd Quintan van Wijk zonder te spelen kampioen, ofwel via een ‘walk over’, kampioen.

Tennis Federation Curaçao (TFC) tekende voor de organisatie van de vijfde jeugdranking. Er werd gespeeld op de tennisbanen van Racing Club Curaçao (RCC) te Mon Repos en Curaçao Sport Club (CSC) te Damacor.

Er werden van vrijdag tot en met zondag 95 wedstrijden gespeeld. Op de eerste speeldag was dit 21 duels, zaterdag 49 ontmoetingen en op de afsluitende speeldag -zondag- stonden er 25 wedstrijden gepland.

Evenals voorgaande edities werd er in vier leeftijdsgroepen gespeeld: 18 jaar en jonger (U18), U14, U12 en U10. Bij de U18 en U14 werd er in de pre-finales getennist volgens het ‘best of three’ doch met ‘super tiebreak’ bij setscore 1-1 en in de finale werd ‘best of three full set’ gespeeld. Bij U12 en U10 werd in de pre-finales ‘best of three short set’ gespeeld met ook ‘super tiebreak’bij setscore 1-1. In de finale werd ‘best of three short set’ toegepast.

Maduro speelde weer een sterk toernooi. Ze won eerst in de groepswedstrijden van Zima Gomez Osorio. De setstanden: 6-7 (tiebreak 1-7), 6-3 en super tiebreak 10-7. Daarna wees ze ook Gibelle Beaujon terug: 6-3 en 6-1. In de halve finale kwam ze weer uit tegen Gomez Osorio en wist weer te winnen: 6-4 en 6-2. In de finale zegevierde Maduro in een spannende driesetter over Ana Sofia Jaramillo: 6-1, 6-7 (tiebreak 2-7) en 6-4.

Bij de meisjes U14 veroverde Sara Loaiza de kampioenstitel. Ze zegevierde in de finale over Zahra Nissa: 6-2 en 6-3. Sibella Mendez werd kampioen bij de meisjes U12. Ze won met tweemaal 4-1 van Talisa Gomez in de finale.

In de leeftijdscategorie U10 speelden meisjes en jongens samen, dus gemengd. Candice Curie won in de finale in twee sets van Brandon Bridgewater: 4-1 en 4-2.

Bij de jongens U18 werd Quintan van Wijk zonder te spelen, ofwel via een ‘walk over’, kampioen. Jaden de la Fuente claimde de kampioenstitel in de U14 door in de finale met tweemaal 6-2 van Philip Pietersz te winnen.

De winnaar in de categorie U12 werd Zahyd Josephia. Hij won in de finale van Cody Ritter: 4-2, 1-4 en 5-4 (tiebreak 7-4).