Undeba blijft op koers

Union Deportivo Bándabou (Undeba) behaalde gisteren, zondag 13 januari 2019, zijn vierde overwinning in Liga MCB. Het zegevierde met 3-1 over Sport Unie Brion Trappers (SUBT). SV Scherpenheuvel blijft echter koploper, nadat het ook Inter Willemstad versloeg: 2-0.

Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) zette de competitie in de hoofdklasse, ofwel Liga MCB, in het weekeinde voort. De wedstrijden vonden plaats in het Dr. Antoine Maduro Stadion.

Scherpenheuvel boekte vrijdag, 11 januari, zijn zesde zege in zeven duels. Na het gelijkspel vorig weekeinde tegen Undeba (1-1), zegevierde de ploeg met doelpunten van Nicolaas Rocha (44e minuut) en Benjamin Gill Guedez (54e minuut) over Inter Willemstad. Het gaat nog steeds ongeslagen op kop, nu met 19 punten uit zeven wedstrijden.

Undeba zette gisteren, zondag, de goede reeks ook voort door SUBT met 3-1 te verslaan. Luchently Vrutaal opende de score voor de ploeg uit Bándabou. Dit was in de 44e minuut. Jerome Jemeison scoorde in de 60e minuut de gelijkmaker. Kevin Lodovica was in de 87e minuut trefzeker, terwijl Jonathan Geertruide in blessuretijd (90+ minuten) het derde doelpunt maakte voor Undeba.

Na zijn openingswedstrijden met 1-2 te hebben verloren van Centro Dominguito, wist Undeba vier van de vijf volgende duels te winnen. Het verzamelde dus 13 punten in deze vijf duels en is de enige ploeg die tot nu toe gelijkspeelde met koploper Scherpenheuvel (1-1).

Het team van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) wist ook te winnen. De Curaçaose vice-kampioen wees Jong Colombia met 3-1 terug, nadat het met 0-1 kwam achter te staan door een doelpunt in de 28e minuut van Jean Carlo Torbed. Ruchendro Kierindongo maakte in de 36e minuut gelijk. Ethelbert Daal zette in de 71e minuut de ploeg uit Buena Vista op 2-1 en in blessuretijd (90+ minuten) verzegelde Kierindongo de zege via een strafschop.

In de tweede wedstrijd op zaterdag boekte Centro Social Deportivo Barber met 2-0 over Victory Boys. Naigel Valorian en Sandy Cijntje waren de doelpuntenmakers.