UNDEBA boekt 1e zege

Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) won gisteren, zaterdag 19 augustus 2017, voor het eerst in de playoffs van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK). Verder trakteerden Jong Holland en Centro Barber de toeschouwers op een groot doelpuntenfeest.

In de FFK-hoofdklasse, ofwel Liga MCB, worden de playoffs gespeeld tussen de zes teams die de voorrondes met de meeste punten hadden afgesloten. Deze wedstrijden worden gespeeld in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan.

In de eerste wedstrijd van de avond leek Centro Barber af te stevenen op de overwinning, toen de ploeg in de eerste helft met 2-0 kwam voor te staan. In de 12e minuut opende Jimbertson Vapor de score, terwijl Buntin Nixon 9 minuten later ook scoorde.

Vijf minuten in de tweede helft was Michael Alberto trefzeker voor Jong Holland. In de 71e minuut scoorde Naigel Valorian de gelijkmaker. Maikel Pinedo wist 3 minuten later Jong Holland op voorsprong te zetten: 3-2. In de 77e minuut benutte Mitchel Isidora een strafschop (4-2) en plotseling leek de zege Jong Holland niet meer te ontgaan.

Echter met nog 10 minuten op de klok was Jimbertson Vapor voor de tweede keer trefzeker voor Centro Barber: 3-4. In de blessuretijd slaagde de ploeg uit Barber via Davidson Rosa alsnog de gelijkmaker te scoren: 4-4.

In de tweede wedstrijd van de avond speelden UNDEBA en Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) tegen elkaar. De ploeg uit Bandabou slaagde erin haar eerste overwinning in de playoffs te boeken. Dit was te danken aan Ruensley Leuteria die twee keer scoorde: in de 23e en 82e minuut. Tyrone Maria redde de eer voor VESTA. Hij was trefzeker in de 53e minuut.

De playoffs in de FFK-hoofdklasse worden woensdagavond voortgezet in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan. Om 8 uur begint de ontmoeting tussen UNDEBA en Centro Dominguito. Donderdagavond staat op het schema de wedstrijd Scherpenheuvel vs Centro Barber, terwijl vrijdagavond VESTA en Jong Holland tegen elkaar uitkomen.