VESTA wint verrassend

Voetbalteam Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) werd gisteren, zondag 11 augustus 2019, verrassend kampioen van Curaçao. Na 120 minuten spelen was de ploeg uit Buena Vista beter in het nemen van strafschoppen dan RKSV Scherpenheuvel: 4-1. Grote uitblinker was keeper Jarzinho Pieter die hierbij drie keer in de goede hoek sprong.

Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) tekende ook dit jaar voor de organisatie van het Curaçaose kampioenschap dat niet zonder incidenten verliep. Het werd zelfs twee keer aangehouden vanwege protesten van een aantal teams

Scherpenheuvel was de gedoodverfde favoriet, nadat deze ploeg overtuigend zowel de ‘Kaya 6’ als ‘Kaya 4’ had gewonnen. VESTA had een minder makkelijk jaar, nadat het vorig jaar nog in de finale van Jong Holland had verloren.

VESTA en Scherpenheuvel kwamen gedurende de reguliere 90 minuten en daarna de 30 minuten verlenging niet tot scoren. De ploeg uit Buena Vista had het betere spel en kwam tot drie keer dicht bij een doelpunt. Uiteindelijk moest strafschoppen uitsluitsel bieden.

In die serie groeide Pieter uit tot de grote man. Met de stand 1-1 wist hij daarna liefst drie keer de strafschop van de tegenstanders te stoppen. Zijn ploeggenoten waren ongenaakbaar en VESTA werd voor het eerst sinds de oprichting in 1948 kampioen van Curaçao.