Watakeli trekt serie gelijk

De volleyballers van Watakeli trokken gisteren, zondag 19 mei 2019, de finaleserie in de hoofdklasse mannen 1-1 gelijk. Ze tekenden in de tweede ontmoeting voor een indrukwekkende inhaalrace om uiteindelijk met 3-2 te winnen van Xaverianen.

Er wordt in de finale van de hoofdklasse mannen van Federashon Vòlibòl Kòrsou (Fevoko) een zogenoemd ‘best of five’-serie gespeeld. De wedstrijden worden gespeeld in sportzaal Errol Rooi van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat.

Na twee sets zag het ernaar uit dat de volleyballers van Xaverianen hun tweede zege in de mannenfinale zouden gaan behalen. Ze wisten deze na harde strijd namelijk met 29-27 en 25-22 te winnen en hadden nog één setwinst nodig.

De volleyballers van Watakeli kwamen echter strijdlustiger in de derde set en wonnen deze met 25-20. In de vierde set waren de volleybalkampioenen ook goed op dreef en trokken de setscore 2-2 gelijk via een overtuigende winst 25-18. Hiermee forceerden ze een vijfde set die ze ook weer met vijf puntenverschil wonnen: 15-9.

De spannende wedstrijd werd in goede banen geleid door arbiter Edsel Comenencia die bijgestaan werd door Rodi Wilson. De derde ontmoeting in de finaleserie in de hoofdklasse mannen wordt zondag 26 mei gespeeld in SDK-sportzaal Errol Rooi.

In de finaleserie hoofdklasse vrouwen leidt Stakamahakchi Guardian Group met 1-0. Het won de eerste ontmoeting met 3-0 van Shuatanari Lad de Med. Ook in deze categorie wordt een ‘best of five’-serie gespeeld. De tweede finalewedstrijd vindt woensdagavond plaats in de SDK-sporthal.

Actiefoto’s van eerste finalewedstrijd Xaverianen vs Watakeli.