Zege Centro Dominguito

Centro Dominguito La Familia boekte vandaag, zondag 19 mei 2019, zijn eerste overwinning in de ‘Kaya 6’. De oud-kampioen zegevierde met de minimale score over Union Deportivo Bándabou (Undeba). Het leidt nu in de serie tussen zes teams met 4 punten uit twee wedstrijden.

De competitie genaamd ‘Kaya 6’, ofwel de prefinale tussen zes teams, ving woensdag aan in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat. De ploegen die meedoen aan deze ‘play-offs’ zijn Scherpenheuvel, Centro Dominguito, Jong Holland, Undeba, Centro Social Deportivo Barber en het team van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA).

Na eerder met 1-1 te hebben gelijk gespeeld met Centro Social Deportivo Barber, wees Centro Dominguito in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan tegenstander Undeba met 1-0 terug. Dit doelpunt werd in amper de 6e minuut van de wedstrijd gemaakt door Ivanny Calvenhoven.

Het betreft de tweede treffer in twee duels voor Calvenhoven. Hij scoorde namelijk ook in de ontmoeting tegen Centro Barber. Dit was toen in de 58e minuut. Faron Troeman zette toen de ploeg uit Barber in de 37e minuut op voorsprong.

Eerder wist RKSV Scherpenheuvel met 2-1 te winnen van VESTA. Nicolas Rocha scoorde tweemaal en wel in de 9e en 44e minuut. Othmar Inecia was trefzeker voor de ploeg uit Buena Vista en wijde omgeving.

De prefinale wordt morgenavond, maandag 20 mei om 8 uur voortgezet in het Dr. Antoine Maduro Stadion. Dan otmoeten elkaar Centro Barber en Scherpenheuvel. VESTA en Jong Holland spelen woensdag tegen elkaar.

Een entreekaartje kost 7,50 gulden voor volwassenen, terwijl 60-plussers en kinderen van 6 tot en met 12 jaar 5 gulden betalen.