Zeges Maduro en Beaujon

Sarinah Maduro verloor de titelstrijd in het enkelspel, maar won wel de kampioenstitel in het dubbelspel van het tennistoernooi om de Junkanoo Bowl. Gianluca Beaujon werd ook dubbelspel-kampioen bij de jongens, terwijl zijn zus Gibelle Beaujon de kampioenstitel claimde in de consolation rounds.

De prestigieuze tenniscompetitie voor de jeugd van 14 jaar en jonger (U14) in Bahamas, onder toezicht van de regionale federatie ‘Confederación de Tenis de Centroamerica y Caribe’ (COTECC), is achter de rug.
Sarinah Maduro plaatste zich de finale van zowel het enkelspel als het dubbelspel. Gianluca Beaujon drong tot de eindstrijd in het dubbelspel. Zijn zus Gibelle Beaujon speelde in de troostfinale van het prestigieuze toernooi om de Junkanoo Bowl in Bahamas.
In het enkelspel stond Sarinah Maduro in de finale tegenover Chloe Weekes uit Barbados. Na de eerste set met 3-6 te hebben verloren, wist het Curaçaose talent de tweede met 6-2 te winnen en forceerde hiermee een derde set. Deze beslissende set verloor ze echter weer met 3-6 en moest genoegen nemen met het zilver.
Sarinah Maduro en Emma Weech uit Bahamas kwamen in het dubbelspel uit tegen Chloe Weekes en Gibelle Beaujon. De dubbelspel-titel zou dus in ieder geval voor een Curaçaose tennisster gaan. Deze ging na twee sets en een super tiebreak naar Maduro en Weech: 5-7, 6-1 en super tiebreak 11-9.
Na eerder in het enkelspel te zijn uitgeschakeld, wist Gianluca Beaujon zich wel te plaatsen naar de finale in het dubbelspel. Hij claimde samen met zijn spelpartner Yannick Issa uit Suriname de kampioenstitel door de tegenstanders met 6-0 en 6-4 te verslaan.
In de consolation round van hetzelfde toernooi om de Junkanoo Bowl, wist Gibelle Beaujon met 4-1 en 4-2 te winnen van Kaylee Kanuka uit Bahamas. Ze werd hierdoor kampioen in deze troostfinale.
Na te hebben deelgenomen aan het TIHTA-toernooi in Oranjestad (Aruba) en de competitie om de Junkanoo Bowl in Nassau (Bahamas), hebben Sarinah Maduro en Gianluca Beaujon elk 1 kampioenstitel enkelspel en 2 kampioenstitel dubbelspel.
Na de strijd om de Junkanoo Bowl in Bahamas, vloog Beaujon samen met zijn vader Lucas Beaujon door naar Kingston, Jamaica. Dan tennist hij in het Jamaica Junior Championship. Deze competitie duurt tot 14 juli.
Vervolgens reist Beaujon naar de Dominicaanse Republiek, waar hij aan twee toernooien zal meedoen. Van 14 tot en met 21 juni wordt de competitie om de Copa Merengue gespeeld en van 29 juli tot en met 6 augustus doet het tennistalent mee aan de competitie JITIC U14.