2e Verlies volleyballers

De Curaçaose volleyballers leden gisteren, woensdag 5 juli 2017, de tweede nederlaag in het regionale WK-kwalificatietoernooi in Port of Spain, Trinidad & Tobago. Op de openingsdag werd met 2-3 van het gasteiland verloren en vandaag met 0-3 van Martinique.

De kwalificatie-competitie in Trinidad & Tobago valt onder toezicht van de Caribbean Zonal Volleyball Association (CAZOVA). Curaçao speelt in een poule samen met Trinidad & Tobago, Martinique en Jamaica.

Het leek in eerste instantie alsof Curaçao in de openingswedstrijd afstevende op een zege op Trinidad & Tobago. De ploeg uit Willemstad won namelijk de eerste twee sets en was één set verwijderd van de zege.

Curaçao won de eerste set met 25-23 en de tweede met 25-22 en kwam op een comfortabele 2-0-voorsprong te staan. Trinidad & Tobago wist echter met tweemaal 25-23 de setscore 2-2 gelijk te trekken en forceerde de vijfde beslissende set. Deze wonnen de thuisvolleyballers met 15-12 en boekten hun eerste overwinning ten kost van Curaçao.

Verder won Suriname met 3-1 van de selectie van Martinique: 25-22, 17-25, 25-23 en 25-18. Jamaica wees Haïti ook met 3-1 terug: 25-22, 25-20, 19-25 en 25-22. De wedstrijd tussen Bahamas en Barbados had een identiek verloop als de ontmoeting tussen Curaçao en Trinidad. Bahamas won de eerste twee sets en verloor vervolgens de drie volgende sets van Barbados: 2-3. De setstanden: 23-25, 22-25, 25-23, 25-23 en 15-12.

Op de tweede speeldag speelde Curaçao tegen Martinique. Om kansen te behouden moesten de volleyballers uit Willemstad winnen van deze ploeg die ook hun eerste wedstrijd had verloren. Curaçao kon het niet bolwerken en verloor met 3-0: 14-25, 23-25 en 23-25.

De andere uitslagen op dag 2 van het CAZOVA-toernooi om de WK-kwalificatie zijn als volgt: Bahamas vs Jamaica 0-3, 18-25, 19-25 en 18-25; Barbados vs Haiti 3-2. Na de eerste twee sets met 22-25 en 19-25 te hebben verloren, begon Barbados aan een succesvolle inhaalrace en won de vijfde set met  15-13 en claimde alsnog de overwinning.