Zeges Suriname en Curaçao

De selecties van Suriname en Curaçao wonnen gisteravond hun openingswedstrijd in het ABCS-voetbaltoernooi. De Surinamers waren met 4-1 te sterk voor Bonaire, terwijl de Curaçaose voetballers de beste waren in het nemen van strafschoppen tegen Aruba: 5-3.

De Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) tekent ook dit jaar voor de organisatie van het ABCS-voetbaltoernooi. Deze competitie tussen de selecties van Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname (ABCS) wordt in het Rignaal ‘Jean’ Francisca Stadion in Brievengat gespeeld.

De voetballers van Suriname en Bonaire betraden als eerste het veld gisteravond. Bij rust stonden de Surinamers al met 3-0 voor. In de tweede helft scoorden beide selecties een doelpunt en stapte de selectie uit Paramaribo als winnaar van het veld: 4-1.

In de tweede wedstrijd van de avond scoorde Curaçao in de 15e minuut het eerste doelpunt. Met nog bijna tien minuten te spelen, werd er drie punten gescoord. Aruba maakte eerst 1-1 gelijk, waarna Curaçao kort daarop weer op voorsprong kwam: 2-1. Arruba bleef vechten en scoorde de 2-2 in blessuretijd.

Daarna werd overgegaan tot het nemen van strafschoppen. Deze ging gelijk op totdat Aruba haar vierde penalty niet wist te verzilveren en 3-4 kwam achter te staan, waarna Curaçao ook de vijfde strafschop achter de Arubaanse doelman schoot en deze serie met 5-3 won.

De Curaçaose selectie wordt gevormd door voetballers die uitkomen in de FFK-hoofdklasse, oftewel promé divishon Liga MCB. Het betreft dus niet de nationale selectie onder leiding van Remco Bicentini. Deze ploeg wordt geleid door coaches Lennox Mauris en Gersinio Constancia.

Door die overwinningen hebben Suriname en Curaçao zich geplaatst voor de finale. Deze wedstrijd vindt plaats morgen, zaterdag 26 november, om 21.00 uur in het Rignaal ‘Jean’ Francisca Stadion.