Sport.cw

Sponsored by

Zeiler Bérénos goed op dreef

Darius Bérénos cliamde weer een zeiltitel. De talentvolle zeiler én Curaçaose jeugdsporter van het jaar 2018 won het Curaçaose kampioenschap in de categorie Laser Radial. Santiago van Wekhoven, Christiaan Meloen, Gavin Debevere en Thomas Breman werden kampioen in de andere zeilklassen.

De Youth Sailing Curaçao Organization (YSCO) tekende in het weekeinde voor de organisatie van het Curaçao Youth Championship Sailing 2019. Er werd gezeild in de wateren bij Caracasbaai.

Jeugdzeilers uit Curaçao, Aruba en Colombia namen deel aan de Curaçaose zeilkampioenschappen. Voorafgaand aan dit evenement konden de deelnemers oefenen onder begeleiding van internationale coaches. Er waren races in vijf categoriën van de Optimist en Laser-klassen.

De zeilcompetitie was bestemd voor zeilers tot en met 18 jaar. Ze streden sportief tegen elkaar. Er waaide de zogenoemde ‘kuaresma’-wind, ofwel harde wind.

In de klasse Laser Radial, bestemd voor zeilers van 15 tot en met 18 jaar, was Darius Bérénos de grote uitblinker. De twee weken geleden gekroonde Curaçaose sportjongen van het jaar 2018, won liefst 11 van de 12 races in deze klasse en claimde hierdoor de kampioenstitel. Tweede werd Bas van der Gulik, terwijl Bruno Brouwers als derde eindigde.

De Arubaanse zeiler Gavin Debevere veroverde de kampioenstitel in de klasse Laser 4.7. Zeilers die minder gewicht hebben dan de deelnemers in Laser Radial doen mee in deze klasse. Ze varen dan ook met een kleinere zeil. De runner-up werd Ian Huizinga, terwijl Jadir Khouri als derde eindigde. Manuela Breman won de prijs voor beste jeugdzeilster.

In de klasse Optimist A werd Santiago van Werkhoven kampioen. Hij won 9 van de 12 races. Koen van der Gulik eindigde als vice-kampioen, terwijl Milan Redeker derde werd.

Christiaan Meloen claimde de kampioenstitel in de klasse Optimist B. Hij werd op de tweede plaats opgevolgd door Jan Carlos Lendering. Noah Beaujon werd derde.

Tenslotte won Thomas Breman de competitie in de klasse Optimist YSCO Club. Deze categorie is bestemd voor de jongere en minder ervaren zeilers. Romer Jansen werd vice-kampioen en Joey Tjon Sin Kie eindigde als derde beste zeiler.