Afwisselend succes Osorio

Aydan Gomez Osorio won en verloor, donderdag 30 november 2017, in het toernooi om de Neighbours Cup in Oranjestad, Aruba. Door de zege plaatste hij zich naar de finale van het dubbelspel, terwijl de nederlaag zijn uitschakeling betekende in het enkelspel.

Het toernooi om de Neighbours Cup betreft een ‘5 grade’-competitie, die  onder toezicht van de International Tennis Federation (ITF) valt. Normaliter wordt het in Venezuela gespeeld. Vanwege onder meer de politieke situatie in het buurtland, werd dit jaar uitgeweken naar Aruba.

Vier tennissers uit Curaçao hadden zich aangemeld voor deelname aan het toernooi om de Neighbours Cup: Gomez Osorio, de broers Xaveam en Quintan van Wijk en Ana Sofia Jaramillo. Van de vier is alleen Gomez Osorio nog in de race om de kampioentitel in het dubbelspel.

Gomez Osorio ging strijdend ten onder in het enkelspel. De Curaçaose kampioen in de leeftijdsgroep 18 jaar en jonger (U18), stond in de kwartfinale tegenover Luke Quaynor uit Jamaica. De twee schotelden de fans een spannend duel voor. Beide sets werd via tiebreaks beslist. De Jamaicaan won met 7-6 (tiebreak 7-4) en 7-6 (tiebreak 7-5).

In het dubbelspel had Gomez Osorio meer geluk. Hij wist samen met spelpartner Lancelot Carnello uit Zweden. De twee wezen in de halve finale Toi Kobayashi uit Japan en de Amerikaan Tom Leblanc Claverie met 2-0 terug. De setstanden: 6-3 en 6-4.

In de finale van het dubbelspel komen Gomez Osorio en Carnello uit tegen Dimitri Badra uit Venezuela en de Arubaan Patrick Sydow. Dit duo won in de andere halve finale met 2-0 van Louis Quaynor en Luke Quaynor uit Jamaica: 6-2 en 6-2.