Gomez Osorio op dreef

Aydan Gomez Osorio is goed op dreef in het toernooi om de Neighbours Cup 2017 in Oranjestad, Aruba. Hij plaatste zich intussen naar de kwartfinales in het enkelspel en naar de halve finales in het dubbelspel.

Het toernooi om de Neighbours Cup betreft een ‘5 grade’-competitie, die  onder toezicht van de International Tennis Federation (ITF) valt. Normaliter wordt het in Venezuela gespeeld. Vanwege onder meer de politieke situatie in het buurtland, werd dit jaar uitgeweken naar Aruba.

Vier tennissers uit Curaçao hadden zich aangemeld voor deelname aan het toernooi om de Neighbours Cup: Gomez Osorio, de broers Xaveam en Quintan van Wijk en Ana Sofia Jaramillo. Van de vier is alleen Gomez Osorio nog actief in de race om de kampioentitels.

In de eerste ronde zegevierde Gomez Osorio met 6-3 en 6-0 over de Venezolaan Mauricio Corty. De Curaçaose kampioen in de leeftijdsgroep 18 jaar en jonger, won vervolgens van Esteban Lopez uit Colombia. De setstanden: 6-2 en 6-4. Via deze zege plaatste hij zich naar de kwartfinales in het enkelspel.

In het dubbelspel is Gomez Osorio gekoppeld aan Lancelot Carnello uit Zweden. Na een ‘bye’ (vrij) in de eerste ronde, wonnen ze met 6-3 en 6-1 van de Arubanen Jason Farro en Alexson Hessels. Hiermee hebben ze zich geplaatst naar de halve finales.

De broers Van Wijk begonnen voortvarend aan de competitie om de Neighbours Cup in Oranjestad. Xaveam van Wijk zegevierde in de eerste ronde namelijk met 2-0 over de Arubaan Farro: 6-2 en 6-1. Quintan van Wijk won eveneens met 2-0 van Alexander Nunez, ook uit Aruba: 6-4 en 6-0.

In de tweede ronde werden de broers Van Wijk uitgeschakeld. Xaveam van Wijk verloor met 0-2 van de Amerikaan Tom Leblanc Claverie. De setstanden: 0-6 en 2-6. De Colombiaan Mateo Gomez was met 2-0 veel te sterk voor Quintan van Wijk: 6-1 en 6-2.

Ook in het dubbelspel hadden de broers Van Wijk minder geluk. Ze werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Louis Quaynor en Luke Quaynor uit Jamaica waren met 2-0 te sterk voor hen: 7-6 (tiebreak 7-5) en 6-0.

Ana Sofia Jaramillo die de enige tennisster uit Curaçao is, verloor in de eerste ronde van het enkelspel van Shirley Liang uit Canada: 0-6 en 3-6. In het dubbelspel is Jaramillo gekoppeld aan Skia Kung uit Taipei. De twee hadden vrij in de eerste ronde, maar verloren in de tweede ronde van Ella Leroy en Katie Markham uit de Verenigde Staten: 6-0, 3-6 en super tiebreak 7-10.