Barber erin, Dominguito exit

RKSV Scherpenheuvel hield gisteren, vrijdag 12 juli 2019, Centro Dominguito uit de ‘Kaya 4’. Het zegevierde in de laatste wedstrijd van de serie tussen zes teams -‘Kaya 6’- met 1-0. Eerder won ook Centro Social Deportivo Barber met dezelfde score van Jong Holland en stelde hiermee ook zijn ticket voor de volgende pre-finale.

De competitie in de ‘Kaya 6’ had een lange duur. Dit, omdat de serie onderbroken werd vanwege de deelname van de Curaçaose selectie aan de toernooien om de Kings Cup en Gold Cup.

Voorts waren er ook een geschil tussen arbiters en de Federashon Futbòl Kòrsou (FFK), waardoor ook een wedstrijd niet werd gespeeld. Bepaalde clubs zijn ook niet eens met het handelen van dezelfde voetbalbonden in verband met de planning van wedstrijden.

In de laatste twee wedstrijden van de ‘Kaya 6’ werd duidelijk welke teams naar de serie tussen vier teams gaan. Centro Barber wist via een 1-0-zege op Jong Holland zijn plaatsing min of meer veilig te stellen. Het was Roderick Boelijn die het verlossende doelpunt maakte. Dit was in de 78e minuut.

Vervolgens probeerde Centro Dominguito zijn plaatsing ook te forceren. Het moest dan wel met ruime score winnen, en wel met vier treffers verschil. Een moeilijke opgave omdat tegenstander Scherpenheuvel een goede serie speelde en de ranglijst aanvoerde. Het mocht echter niet baten: Scherpenheuvel won met 1-0. Nicolas Rocha Gomez scoorde in de 64e minuut van de wedstrijd.

De teams die doorgaan in de ‘Kaya 4’ zijn Scherpenheuvel, VESTA, Jong Holland en Barber. De eerste wedstrijd in de serie staat gepland op woensdag 17 juli in het Ergilio Hato Stadion te Brievengat.