Curaçao sluit jaar mooi af

Curaçao sluit het jaar af als koploper van de Concacaf-editie van de Nations League 2018/2019. Ook Guadeloupe moest er namelijk aan geloven en werd in de tweede helft weggetikt. Gevaro Nepomuceno, Elson Hooi en Rangelo Janga tekenden elk voor twee doelpunten.

De Curaçaose voetbalselectie onder leiding van Remko Bicentini won gisteravond de derde ontmoeting in de Nations League, die valt onder de Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football (Concacaf).

Na eerdere ruime zeges op Grenada (10-0) en US Virgin Islands (5-0), werd ook Guadeloupe overklast. De Curaçaose doelpuntenmachine draaide geolied in de tweede helft waar er vijf keer werd gescoord.

Alhoewel Curaçao de betere ploeg was in de eerste helft, ging het de rust in met 1-0 voor. Na een aantal gemiste kansen, was het Nepomuceno die in de 39e minuut de opening vond. Via een voorzet trapte hij kalm de bal die achter de sluitpost van Guadeloupe verdween.

Na rust, in de 58e minuut, maakte Hooi er 2-0 van. Drie minuten later scoorde Nepomuceno zijn tweede doelpunt. In de 77e minuut schoot Janga raak (4-0) en amper twee minuten was het opnieuw Hooi die feest vierde: 5-0. Janga tikte in de 90e minuut zijn tweede goal in en Curaçaos zesde doelpunt.

Met zijn twee treffers is Janga koploper voor Curaçao met zes doelpununten. De voetballer van FC Astana uit Kazakhstan scoorde telkens twee keer in elk van de drie wedstrijden van de Nations League. Hij staat dan ook bekend als een goaltjesdief voor het land, daar hij in de kwalificatie voor de Caribbean Cup vorig jaar (2017) tweemaal doel had getroffen en eenmaal in de nacompetitie van dit Caribisch toernooi.

De teller van Nepomuceno staat na zijn twee treffers gisteren nu op vier doelpunten. De speler van Oldham Athletic uit Engeland scoorde namelijk eenmaal tegen zowel Grenada als US Virgin Islands.

Hooi op zijn beurt heeft ook gescoord in alle drie wedstrijden van Curaçao in de Nations League. De Curaçaose smaakmaker en speler van ADO Den Haag uit Nederland was telkens goed voor een doelpunt en heeft dus drie treffers op zijn naam.

Curaçao is voorts de meest productieve selectie in de Concacaf-editie van de Nations League. De selectie heeft maar liefst 21 keer gescoord en geen enkele tegentreffer geïncasseerd. Dit laatste is tevens een grote verdienste van sluitpost Eloy Room, keeper van PSV uit Eindhoven (Nederland), die goed ondersteund wordt door zijn verdedigers.

Met de derde ruime overwinning sloot Curaçao 2018 in stijl af: op de eerste plaats met 9 punten uit drie wedstrijden. Het voert de ranglijst aan met een indrukwekkend doelsaldo van 21-0. Haiti, Cuba, Canada, Jamaica en Martinique hebben ook 9 punten uit drie duels. Haiti heeft een doelsaldo van 17-1, Cuba en Canada 14-0, Jamaica 12-1 en Martinique 9-2.

De volgende ontmoeting van Curaçao in de Nations League is pas volgend jaar 25 maart. De tegenstander is Antigua & Barbuda. Deze selectie bezet op het moment de 21e positie in de Concacaf-editie van de Nations League. Het won één duel en verloor twee keer.