Sport.cw

Sponsored by

Eerste verlies FC Securitas

FC Securitas Antias leed in het weekeinde de eerste nederlaag dit jaar in B-competitie van Curaçao Futsal Federation (CurFutsal). FC Bandolino tekende voor dit primeur: 3-2. In de A-divisie handhaafde FC San Lucas de ongeslagen status met een ruime zege op FC-IGA: 7-1.

Het CurFutsal-kampioenschap werd voortgezet met acht wedstrijden in de A- en B-divisie. Deze vonden plaats in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion te Suffisant.

Na zes overwinning in de B-divisie werd FC Securitas Antias een halt toegeroepen door FC Bandolino. Bij rust was de stand nog 1-1. In de tweede helft werd driemaal gescoord. Voor de winnende ploeg waren Joris Mulder, Rayandly Koster en Aaron Mambre trefzeker, terwijl Roderick Fraai en Jean-Louis Fortin raak schoten voor de verliezende koploper.

Een dag eerder nog verloor Bandolino met liefst 2-8 van FC Sta Helena, dat goed blijft presteren dit jaar in de B-divisie. Het betrof de vijfde overwinning voor deze ploeg. Bij rust stond het al met 5-0 voor.

Robertico Maria scoorde tweemaal voor FC Sta Helena. De andere doelpuntenmakers voor deze ploeg waren: Gunnarson Schoop, Roshandell Kirindongo, Kevin Koeiman, Rayshanir Franca, Clayten Martines en Jhaanny Sivira. Schoop leidt trouwens de topscorerlijst met liefst 9 treffers. Voor FC Bandolino scoorde Gregorious Haans tweemaal in de tweede helft van de ontmoeting.

De andere uitslagen van de wedstrijden die in de B-divisie werden gespeeld, zijn als volgt: Joung Boys vs FC Ocean Elite 2-2 en Dòmi vs FC Babranis2 1-2.

In de A-divisie won FC San Lucas zijn achtste wedstrijd zonder verlies. FC-IGA werd met 7-1 verslagen. Bij rust was de stand al 5-1. Jean Pauletta eindigde met 3 doelpunten. Shurwendel ‘Pito’ Roosje was goed voor 2 treffers, terwijl Maikel Pinedo en Everon Espacia ook trefzeker waren. Pauletta voert trouwens de scorerslijst aan met maar liefst 17 doelpunten. Voor de verliezende ploeg scoorde Elgery Renauld.

Nieuwkomer Sta Rosa Stars blijft vooralsnog ook goed presteren in de hoofdklasse. Het team zegevierde met 7-2 over FC RO Family. Bij rust stond het al met 3-2 voor. Gaspard Jean Baptiste en Jurensley Martina blonken uit voor de winnaars. Ze scoorden elk 3 doelpunten. Cristopher Isenia was ook trefzeker. Freddy Hernandes redde met 2 treffers de eer voor de verliezende ploeg.

De andere uitslagen van de wedstrijden die in de A-klasse werden gespeeld, zijn als volgt: FC Don Bosco vs FFCE United FC 3-0 en Pantera Negras vs Ocean View FC 3-3.

FC San Lucas is koploper in de A-divisie met 16 punten: 8 overwinningen zonder verlies. Sta Rosa Stars bezet de tweede plaats met 11 punten: 5 gewonnen duels, 1 gelijkspel en 1 nederlaag.