EK-Zilver Matthew Sophia

Matthew Sophia heeft zijn visitekaartje afgeleverd op het Europees kampioenschap atletiek U20. De Curaçaose atleet veroverde vandaag zilver voor Nederland op de 110 meter horden.

De Europese competitie voor atleten van 20 jaar en jonger ging donderdag 15 juli van start en eindigt morgen, zondag 18 juli. De wedstrijden vinden plaats in Tallinn, Estland.

Sophia maakt deel uit van de Nederlandse selectie die aan het EK atletiek U20 deelneemt. Hij was gisteren goed op dreef in voorrondes van de 110 meter horden en wist zijn heat te winnen.

Vandaag moest Sophia in de finale zijn meerdere erkennen in Sasha Zhoya uit Frankrijk. Deze atleet klokte 13,05 seconden. De Curaçaoënaar eindigde in een tijd van 13,26 seconden als tweede en claimde het zilver.

Vorige maand nog klokte Sophia nog 13,15 seconden op de 110 meter horden tijdens de Curaçaose atletiekkampioenschappen. Dit is de snelste tijd op deze discipline binnen het Koninkrijk. Het wordt echter officieel niet als een Curaçaos noch Nederlands record erkent, omdat hij alleen had gelopen. Een van de regels is dat er meer lopers van de partij moeten zijn.

Sophia was blij het EK-zilver te hebben gewonnen. De Curaçaose atleet verklaarde het volgende na zijn zilveren optreden: “Ik ben God dankbaar voor alles wat hij voor me gedaan heeft. Er zijn nieuwe deuren geopend. Volgend jaar op de wereldkampioenschappen wil ik onder de 13 seconden duiken.”