Jeugd Ranking 1 groot succes

Het bestuur van Tennis Federation Curaçao (TFC) kijkt tevreden terug op het eerste Jeugd Ranking1 Tennis Tournament. Maar liefst 71 tennissers namen deel aan deze competitie op de banan van Racing Club Curaçao (RCC).

Nick van Rosberg fungeerde als tournament official. Het toernooi ging donderdag al van start met veertien wedstrijden. Op vrijdag werden er vijftien duels afgewerkt. Maar liefst 44 ontmoetingen werden er op de derde speeldag, zaterdag, gespeeld. Zondag stonden negentien wedstrijden op het programma.

In totaal namen 40 jongens mee aan het eerste jeugdrankingtoernooi, verdeeld over elf deelnemers in de leeftijdsgroep 10 jaar en jonger (U10), zeven in U12, veertien in U14 en acht spelers in U18.

Verder namen 31 meisjes deel aan de competitive, verdeeld over zes tennissters in U10, negen in U12, eveneens negen in U14 en zeven in U18.

Bij de jongens  U10 won Noah Gonzalez de finale tegen Brody Samson met de setscores 4-0 en 4-2. Bij de meisjes U10 zegevierde in de eindstrijd Sophia Dijk over Faye Huizing met eveneens 4-0 en 4-2.

Keano Hees won de competitie bij de jongens U12 door in de finale Jean-Jacques Rigaud te verslaan. De setstanden waren 2-4, 5-3 en 4-1. Bij de meisjes U12 eindigde Mila Tedder als kampioene. Ze versloeg in de finale Elisa Huizing met 5-3 en 4-2.

Bij de jongens U14 zegevierde Brandon Bridgewater in de finale over Neevin Marcos. De setstanden waren 6-4 en 6-1. Kèziah Fluonia won bij de meisjes U14. Ze was in de eindstrijd te sterk voor Candice Curie: 6-2 en 6-3.

In de leeftijdsgroep U18 jongens claimed José Carlos Andrade de kampioenstitel. Hij zegevierde in twee sets over Enzo Maduro. De scores waren 6-0 en 6-1. Bij de meisjes U18 werd Sara Loaiza kampioene. Ze versloeg in de finale Gianna Martis met 6-1 en 6-3.