Sport.cw

Sponsored by

Jong Holland in ABC-finale

Jong Holland plaatste zich gisteren, zaterdag 22 september 2018, naar de finale van de voetbalstrijd om de Kopa ABC. De Curaçaose kampioen won in de verlenging met 3-2 van Dakota, kampioen van Aruba. Het speelt in de eindstrijd tegen de Bonaireaanse kampioen Real Rincon die met 4-2 van Vesta had gewonnen.

De strijd om de Kopa ABC gaat tussen de kampioenen van Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze voetbalcompetitie is de opvolger van de vroegere Kopa Antiano.

Jong Holland zegevierde eerder met 5-0 over Juventus en kwam gisteren uit tegen Dakota, dat in zijn openingswedstrijd met 1-3 van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (Vesta) had verloren.

Evenals in de voorgaande wedstrijd van Jong Holland, was Gersinio Constancia weer goed op dreef. Hij scoorde in de 18e minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd en tekende in de 79e minuut voor de gelijkmaker: 2-2.

Na de openingstreffer van Constancia, maakte Fernando de Sousa in de 34e minuut de score 1-1 gelijk voor Dakota. In de 71e minuut zette Keano Maduro de Arubaanse kampioen op voorsprong: 2-1. Constancia die tegen Juventus ook al twee doelpunten maakte, trok dus acht minuten later de score 2-2 gelijk voor Jong Holland.

Na 90 minuten stond die score nog op het scorebord, waardoor er over werd gegaan tot het spelen van de verlenging. Het was Ruensley Leuteria die in de 117e minuut het winnende doelpunten maakte voor Jong Holland.

In Kralendijk wist Real Rincon met 4-2 te winnen van Vesta, vice-kampioen van Curaçao. Ayrton Cicilia opende in de 24e minuut de score voor de Bonaireaanse kampioen. Reylison Otto tekende in de 45e minuut voor de gelijkmaker.

In de 47e minuut zette Fabio Hierck Real Rincon weer op voorsprong: 2-1. Ruchendro Kierindongo scoorde in de 51e minuut voor de gelijkmaker. Met twee doelpunten van Jairo Clarenda in de 74e en 90e minuut (strafschop), verzegelde de kampioen van Bonaire de zege.

Jong Holland en Real Rincon spelen nu in de finale om de Kopa ABC. Deze ontmoeting wordt volgend weekeinde, zaterdag 29 september 2018, in Kralendijk gespeeld.